3.12.16

כבד עוף ברוטב תפוחים יין מדהים


כבד עוף לגבי זו הייתה דילמה- המסננת של הגוף- לא בריא?
אז הלכתי לשאול אצל המומחים
באתר של ביה"ח רמב"ם:

כבד הנו מקור מצוין לברזל. הכבד אמנם מקור למטבוליזם של חומרי הפסולת בגוף, אך הוא לא אוגר אותו, הוא מביא להפרשתו דרך מערכת העיכול או מעביר להפרשה דרך השתן. ברגע נתון יש בכבד כמות רעלים מסוימת, אך לא כזו שעלולה להזיק לבני אדם, הואיל וגם אנחנו יודעים להתמודד עם רעלים אלו דרך הכבד והכליה. אכילת כבד פעם בשבוע עד שבועיים זו מנה מספיקה, בעיקר בשל תכולת כולסטרול גבוהה מאוד פחות בגלל הרעלים.
וזה טעים!!
והפעם מביאה את הכבד ברוטב מדהים של תפוחי עץ, מתכון ששחזרתי ממנה שאכלתי באולם חתונות שם הוגש בתוך בצק עלים שלא היטב עם הרוטב. ממליצה לאכול עם לחם טרי או פירה שסופח לתוכו את הרוטב

המצרכים 
½ ק"ג כבד עוף חתוך לאונות ונקי מחוטים (ניתן להכשיר מראש)
2 בצלים פרוסים לחצאי עגולים
250 גרם פטריות פרוסות
2 תפוחים מקולפים וחתוכים לשמניות
1כוס יין תירוש
4 כפות קוניאק / יין אדום יבש
1 כף דבש
1 כף רוטב צ'לי חריף/ מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן/ חמאה
ההכנה
  1. במחבת מקרמים את תפוחי עץ במעט שמן מניחים בצד
  2. מטגנים את הבצל במעט שמן 
  3. מוספים פטריות ומקפצים  
  4. מוספים את הכבד(במידה ולא הכשרתם) ומטגנים מבלי ליבש את הכבד
  5. מוספים את הנוזלים והתבלינים מבאים לרתיחה,מבשלים כ-10 דקות מוספים את תפוחי עץ, מתקנים תיבול ומבשלים כ-5 דקות.
ההגשה
מגשים עם לחם טרי או פירה טחינה,
 שסופח את הרוטב וסלט ירוק טרי.
הפעם סלט נבטי חמנייה ברוטב לימון שום ושמן זית. 

תהינו