26.12.16

פפאנש מבושל-כופתאות גבינה ברוטב שמנת

הפפאנש של דורה כך קראו לכופתאות אילו בשפחתי, דורה לא ידעה לבשל או לא אהבה לבשל, ובכל ביקור (חובה, היה לעבור לבקרה אחת לחודש. אישה ערירית עצובה שחששה לצאת מביתה. היא למדה עם אבי בביה"ס שם והוא כיבד אותה בכך שהביא אותנו אלה כביביססטר, וכשבגרנו בביקורים קבועים, ובשיחות טלפון שבועית) לפעמים טרחה להכין כיבוד ואז היינו נהנים  מפפאנש או מדרטה (חלב ציפורים) שהייתה מערבבת במטבחה הדל, בטרם הייתה מתחילה בהכנות הייתה מרפדת את משטח העבודה והחרסינה בנייר עיתון והתפוס בסלוטפ, כן גם את מכסה הכיריים. ובקערה פלסטיק הייתה בוחשת בכף עץ, ואמי שניסתה להסביר שעם מקצף קל יותר, דורה סרבה "ככה אמא עשתה וסבתא עשתה, ככה אני עושה, מודרנייה לא אצלי" אבל טעמן של הפאפנש הזה מלווה אותי כמו גם הגעגועים. לאחרונה מצאתי מתכון דומה בבלוג רומני והכנתי. 
וזה ממכר וטעים...
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ30 דקות *מספר מנות:4-6 מנות 
המצרכים
500גר גבינה כנען /טוב טעם/ טורבוג
2 ביצים
5 כפות סוכר 
קורט מלח
2 כפות סולת
3 כפות קמח
גרדת לימון(לא חובה מוסיף המון)
רוטב שמנת 
1-2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל 
ההכנה 

  1. מערבבים את כל המרכיבים היטב
  2. מניחים ל15 דקות שהסולת יפתח והחומרים יתמזגו
  3. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקמח 
  4. בעזרת הבוהן יוצרים שקע בכל כדור 
  5. מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח 
  6. מעברים בזהירות את הכופתאות לסיר 
  7. בנגלות של 5-7 שהמים לא יתקררו, 
  8. מחכים שהכופתאות יצופו ומבשלים 5-6 דקות מוצאים בעזרת כף מחוררת תבנית פירקס
  9. ומפזרים מעט חמאה 
  10. ממשיכים לבשל כך את כל הפאפנש מעברים 
  11. מקציפים בלנדר/ מעבד מזון/או מקצף לקרם קליל את השמנת והסוכר יוצקים על הפפאנש
  12. ממלאים בשקע מעט קונפיטורה איכותית (אישית אוהבת ענבים או תות) ומגשים.
נשאר פאפנש? (נדיר אצלי)
ביום המחרת לפזר מעט חמאה ופירורי לחם ולאפות עד השחמה. 
אותה הגברת בשינוי האדרת 
  • ניתן להוסיף תותים לרוטב השמנת ולטחון יחד
  • ניתן למלא במשמש או שזיף מבושל
  • מתכון זה מוכר גם כמצופה בפירורי לחם קלויים עם סוכר במקום רוטב השמנת 


המתכון הבא שאעלה הוא למדרטה -חלב הציפורים של דורה.
יש למה להמתין
חברים זקוקה לעזרתכם
אני מחפשת מתכון לעוגת חלב ציפורים לא העוגה המזויפת עם שמנת מתוקה ואינסטנט אלה את המקור עם החלבונים והחלב המרוכז