הנבטים עדשים
גררתי גזר, קישוא בצל, כתשתי שום תיבלתי ..אבל בלי פרורי ובלי ביצה ? הכיצד?
הוספתי טחינה
ומעט נבטים סיניים העבים קצת קמח חומוס(אפשר סולת), קוואקר/קמח אורז.
לביבות קריספיות מבחוץ עם תוכן עסיסי . פשוט
לוקלוקו ואני קצרתי מחמאות...
המצרכים
לא חייבים להיצמד למתכון ניתן לשדרג ולשנות לפי הזמינות של הירקות
1 כוס עדשים מונבטות מעט(לא חייב אפשר רק מושרות. *ראה למטה הערה בנוגע להשריה)
1 כוס עדשים מונבטות מעט(לא חייב אפשר רק מושרות. *ראה למטה הערה בנוגע להשריה)
1 קישוא מגורר
1 גזר מגורר
1בצל בצל מגורר
חופן נבטים עבות קצוצות או דקות
חופן נבטים עבות קצוצות או דקות
3-6 שיני שום
עשבי תיבול לפי
הטעם, החשק והזמינות (פטרוזיליה/ כוסברה/ שמיר/ בזיליקום ועוד)
1 כפית ג'ינג'ר
קצוץ דק
תרד (אופציונלי,
מושרה במים רותחים עד אובדן צבע וקצוץ)
2 כפות טחינה
מלאה
1 כף שמן זית
½ כוס קמח חומוס
או סולת
1-2 כפות קוואקר
אינסטנט (לנטול גלוטן ניתן להוסיף מעט מעט קמח אורז או פירורי לחם נ"ג)
תיבול
תיבול
מלח, פלפל,
וקוביית צ'ילי דורות או צ'ילי גרוס, (לא לוותר זה לא חריף אבל מוסיף המון)
ההכנה
ההכנה
- במעבד מזון תוחנים את עדשים, עשבי התיבול, תרד ושום
- מוספים שמן וטחינה, מערבבים במעבד עוד דקה שתיים. ומעברים לקערת הירקות המגוררים
- שוברים פנימה חופן נבטים (השתמשתי בעבים)
- מוספים את יתר המרכבים ומערבבים במידה ויבש מוספים מעט טחינה או שמן.
- מחממים תנור לטמפרטורה הכי גבוה
- משמנים ניר אפיה
- בידיים משומנות יוצרים לביבות מסדרים על ניר האפייה
- מברישים בשמן את הלביבות
- אופים בחום גבוה כ20 דקות צד ראשון
- הופכים ומברישים שוב בשמן
- אופים עוד 10 דקות עד השחמה מלאה
התוצאה מפתיעה לטובה- יופי של לביבות פריכות מבחוץ עם תוכן עסיסי
בפנים. עשירות בטעמים שמתאימות גם לטבעונים וגם לרגישים לגלוטן
*את העדשים אני נוהגת להשרות בין 2-10 שעות להניח על מסננת מרופדת
בנייר סופג לח . מדי פעם לטפטף מים על העדשים. כעבור כ2-4 שעות (הכי נוח להנביט כל
הלילה) מתחיל נבט צעיר זה הזמן להשתמש
אני מאחלת שבת נפלאה
תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג, זה הדרייב שלי.
אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי ושתפו
מעוניינים לקבל עדכון כל פעם שאני מפרסמת?
הירשמו בקוביית נשארים מעודכנים בתיבה למעלה מצד ימין
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה