26.3.17

בישול ללא שמן בסדרה האטלקית של גיל חובב

ארטישוק ופלפלים 
מבקר המסעדות, הבשלן  גיל חובב  מביא בשורה חדשה בתחום הסירים, סדרת סירים בריאים חדשה מאבן איטלקית בציפוי מיוחד. הסדרה, שנקראת הסדרה האיטלקית (מיוצרת באיטליה מיועדת לכל בישול), מציעה ליין של סירים ומחבתות לבישול בריא, בלי שמן. הסדרה האיטלקית של גיל חובב היינה המחבתות והסירים בעלי ציפוי ייחודי  עם אפקט אבן המוחזק במינרלים טבעיים קשים. המוצרים נטולי Pניקל, קדמיום ומתכות כבדות ולפיכך הנם בריאותיים מאוד. ציפוי האבן מאפשר לבשל ללא שמן, החוסך קלוריות ומחזק את הטעם הטבעי של הירקות והבשרים בנוסף הצבע של בישול הירקות ללא שמן הוא חד יותר . המוצר הנו ייחודי הן במראה שלו והן ביכולות הבישול אתו. בשל הציפוי אבן המיוחד של הסירים, הבישול מזכיר את הבישול של הסבתות,  בסירים של פעם, כפי שנהוג במטבח האיטלקי המסורתי..
לסיכום: גם חסכנו בקלוריות וטעמו והנראות של
התבשיל השתבח.
קבלתי מחבת לניסיון והתמכרתי, וניסיתי מיד את המחבת !
הכנתי ממה שיש בבית(בית בשיפוץ לאחר שריפה במטבח) וניסיתי שני מתכונים לארוחת דלת שומן וקלוריות. כבר בשעה הראשונה שקבלתי את המחבת מ"הסדרה האיטלקית של גיל חובב"

וזו רק הפתיח לסדרת המתכונים שאביא עם מחבת זו והסירים שהזמנתי(כל הפרטים על הרכישה בהנחה לאחר המתכון)


ותכלס למתכוןארטישוק ופלפלים ללא שמן
מחבת או סיר רחב לטיגון ללא שמן(מומלץ מהסדרה האיטלקית של גיל חובב)
1בצל פרוס לרצועות
1פלפל אדום פרוס לרצועות
1 פלפל צהוב פרוס לרצועות
1 שקית לבבות ארטישוק קפואה-להפשיר ולחתוך לרבעים
2 כוסות ציר מרק ירקות 0אפשר מאבקה גם מאבקה)
תרסיס שמן זית
תיבול
½ כפית כרכום, ½ חצי כפית כמון,
מלח, פלפל, וצ'ילי גרוס לפי הטעם
1-3 כפות מיץ לימון
חופן כוסברה קצוצה לחלופין: שמיר/ פטרוזיליה/ עירית/ בזיליקום
ההכנה

  1. לרסס מחבת במעט שמן(החזיקו את המיכל במרחק מה מעל המחבת ורסיסו בשתי לחיצות קצרות כך הפיזור הטוב ביותר)
  2. להניח את הבצל ולטגן על אש בינונית תוך ערבוב 
  3. להוסיף כף מים להנמיך את האש ולאדות במחבת מכוסה עד שקיפות 
  4. להוסיף את הפלפלים ולהגביר את האש להקפיץ 3 דקות 
  5. להוסיף תיבול ולערבב להוסיף לבבות ארטישוק לבחוש ולהקפיץ כ2 דקות, להוסיף ציר 
  6. לכסות ולהביא לרתיחה 
  7. לבשל על אש קטנה כ40 דקות 
לטעום ולהוסיף תבלינים לפי הטעם, כוסברה ומיץ לימון(מומלץ לטעום לפני הוספת מיץ הלימון כי לעתים הארטישוק חמוץ)
ירקות מטוגנים ללא שמן
המצרכים
 1 כוס פרחי כרובית קפוא
½ כוס תפרחת ברוקולי קפוא
1 כוס שעועית ירוקה עדינה קפוא
½ כוס אפונה עדינה קפואה
3 שיני שום קלופות וחתוכות לג'וליינים
½ כוס ציר מרק (אפשר מאבקה ביתית)
תיבול (טבלתי עם מה שמצאתי בארגזים שנארז המטבח)
מלח, פלפל שחור, ¼ כפית כרכום, ½ כפית זרעי כמון ותרמיל הל סויה ורוטב צ'ילי

ההכנה
  1. להפשיר את הירקות הקפואים במיקרוגל
  2. את הכרובית והברוקולי לבשל חמש דקות במיקרוגל
  3. לחמם את המחבת מהסדרה האיטלקית של גיל חובב
  4. להניח את שיני השום ולהשחים מעט
  5. להוסיף את הכמון וההל  ולטגן/ לקלות עד הפצת ריח
  6. להוסיף את הברוקולי והכרובית לקלות כחמש דקות ולערבב מדי פעם
  7. להוסיף שעועית ירוקה ולקלות כ3 דקות
  8. להוסיף את האפונה לערבב
  9. להוסיף את הציר לכסות ולבשל כ5-10 דקות. לפי מידת הרכות אהובה. אישית אוהבת קריספי ומבשלת מעט.
  10. ניתן להוסיף אורז מבושל בסוף הבישול ולערבב.

שידרוגים
  • להוסיף ג'ינג'ר קצוץ בשלב קליית השום
  • להוסיף עשבי תיבול בסוף הבישול
  • להוסיף אטריות אורז/שעועית בשלב הוספת המים ואז יש להכפיל את כמות המים.
  • לשנות תיבול לכיוון אסיתי עם סויה ורוטב צ'ילי

אם התלבטתם מה לרכוש כמתנת פסח, הנה מתנה שכל משפחה שמבשלים בה ישמחו לקבל!
לרכישת הסירים במבצע מיוחד לחצו כאן
***  בשיתוף דיינרס – המבצע תקף לזמן מוגבל –
ומיועד לכל כרטיסי האשראי