7.3.18

שרימפס ברוטב שמנת שום ולימון

חברים הודיעו שמגיעים, אני עומדת מול המקפיא ומתלבטת מה להכין לארוחת ערב, שקית השרימפס צצה מאי שם ..אולי.. אמממ.. זה לא שרימפס טרי, זה נקנה קפוא ומסתבר שגם בושל, ניסיתי להכינו בטיגון והתוצאה הייתה מזעזעת ..במיוחד עבורי שרגילה לשרימפס טרי מדייגיי מכמורת או משוק עכו. החלטתי לקחת סיכון ולנסות להכין רוטב טוב ולזרוק לבישול קצר את השרימפס. התוצאה מעדן
המצרכים
400 גרם שרימפס נקי
1 חבילת פטריות טריות
60 גרם חמאה
4-6 קוביות שום
1 שמנת לבישול 10%(250 מ"ל)
ענף לימונית /גרדת לימון
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת מרק פטריות(אני השתמשתי בתבלין פטריות שאני מכינה מפטריות מיובשות טחונות )
מלח ופלפל
2 כפות מיץ לימון 
ההכנה
  1. מפשרים את השרימפס במים רותחים ומסננים
  2. ממיסים 30 גרם חמאה ומטגנים את הפטריות כשלוש דקות, מעברים לקערה .
  3. מנחים במחבת את החמאה הנותרת מוספים שום ומטגנים עד השחמה.
  4. את השמנת תוך כדי בחישה
  5. מוסיפים את התבלינים בוחשים ומבשלים עוד כ3-4 דקות או עד שיסמיך.
  6. מוסיפים את הפטריות  טועמים ומשפרים טעמים 
  7. מוספים את השרימפס(אני נוהג להסיר את הזנב שנותר)בוחשים ומבשלים 3-5 דקות
  8. מוספים פסטה מבושלת 
  9. לפני ההגשה מוספים מיץ לימון 
  10. בהגשה לעטר בעירית קצוצה או כוסברה או נענע 
    טעם גן עדן 

אין תגובות:

פרסום תגובה