בדיחה ידועה היא על האיש שנכנס למסעדה יהודית ושאל
"מה יש לאכול היום?"
"כבד קצוץ, מעיים ממולאים, רגל קרושה" משיב המלצר.
"מה יש לאכול?", מתרגז האורח. "הצרות שלך לא מעניינות אותי!".
זוהי בדיחה עם זקן ארוך אבל אין בדיחות ישנות יש רק זקנים שכבר שמעו אותן...
אני מבינה את מי שמעקם את פרצופו מול המאכל היהודי , גם אני במשך שנים עיקמתי את הפרצוף מול הג'ל הרוטט. אולם משטעמתי -התאהבתי.
עשרות מתכונים לרגל קרושה יש, חמתי היתה מוסיפה כנפיים של עוף ומכינה עם מעט מאד פלפל ושום.
אמי התמניה שלמדה משכנותיה להכין היתה מוסיפה פלפל חריף וימבה שום ..
ואנוכי, הקטנה,מכינה רגל קרושה שהיא שילוב של כמה מתכונים, אצלי היא מתובלת היטב בפלפל ובהמון שום טרי, ובנוסף ברגל הקרושה שלי אין כמעט את שכבת השומן. בזכות פטנט שלמדתי משף צרפתי. הוא מניח על מרק מוכן עלי חסה החסה אינה מוסיפה טעם למרק אבל...סופחת שומנים. אז כשהרגל מבושלת אני מסננת את הנוזלים לסיר צר מניחה עלי חסה שסופחים שומן הכמה פעמים עד שאין שומן .. ואוכלת עם חזרת(חריין) והמון לימון,
חייבת לציין שהעבודה הכי קשה בהכנה היא הגילוח: ניקוי השיער מהרגל. אני פשוט שורפת את השיער בעזרת ברנר ולאחר מכן מנקה שאריות
"מה יש לאכול היום?"
"כבד קצוץ, מעיים ממולאים, רגל קרושה" משיב המלצר.
"מה יש לאכול?", מתרגז האורח. "הצרות שלך לא מעניינות אותי!".
זוהי בדיחה עם זקן ארוך אבל אין בדיחות ישנות יש רק זקנים שכבר שמעו אותן...
אני מבינה את מי שמעקם את פרצופו מול המאכל היהודי , גם אני במשך שנים עיקמתי את הפרצוף מול הג'ל הרוטט. אולם משטעמתי -התאהבתי.
עשרות מתכונים לרגל קרושה יש, חמתי היתה מוסיפה כנפיים של עוף ומכינה עם מעט מאד פלפל ושום.
אמי התמניה שלמדה משכנותיה להכין היתה מוסיפה פלפל חריף וימבה שום ..
ואנוכי, הקטנה,מכינה רגל קרושה שהיא שילוב של כמה מתכונים, אצלי היא מתובלת היטב בפלפל ובהמון שום טרי, ובנוסף ברגל הקרושה שלי אין כמעט את שכבת השומן. בזכות פטנט שלמדתי משף צרפתי. הוא מניח על מרק מוכן עלי חסה החסה אינה מוסיפה טעם למרק אבל...סופחת שומנים. אז כשהרגל מבושלת אני מסננת את הנוזלים לסיר צר מניחה עלי חסה שסופחים שומן הכמה פעמים עד שאין שומן .. ואוכלת עם חזרת(חריין) והמון לימון,
חייבת לציין שהעבודה הכי קשה בהכנה היא הגילוח: ניקוי השיער מהרגל. אני פשוט שורפת את השיער בעזרת ברנר ולאחר מכן מנקה שאריות
מצרכים
לציר
הרגל
1
ק"ג רגל עגל
200
ג' ברך עגל ( כשלא משיגה מוסיפה עצמות)
2
בצלים שלמים
1
שורש סלרי( לא חובה)
4-5
עלי דפנה
½
כפית גרגירי פלפל אנגלי
½
כפית גרגרי פלפל שחור
5
שיני שום קלופות
2
ליטר מים
לתיבול
שום
כתוש לפי הטעם (כראש שום אצלי , אבל אפשר להסתפק ב2 שיני שום)
½1כפית
וחצי מלח
1כפית
פלפל לבן /שחור טחון דק
5ביצים
קשות קלופות ופרוסות
ההכנה
- מסדרים בסיר את כל המצרכים לציר.
- מבאים לרתיחה, מהלך הרתיחה הראשונית יצופו מעל המים כל מיני ג'יפות וקצף עכור, וצריך להוציא את הקצף הזה, כי הוא מעכיר את המרק.
- מבשלים בבישול ארוך ואיטי על אש קטנה כ3-5 שעות (לקיצור הליכים מבשלים בסיר לחץ שעה וחצי)עד שהבשר נפרד לחלוטין מהעצם ורך.
- מסננים את הציר לסיר צר
- מקררים מעט ומסירים את שכבת השומן.
- מוספים לציר את התיבול ומערבבים
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מפרדים את הבשר והמוח מהעצמות קוצצים דק(יש הטוחנים)
- מפזרים בשכבה אחידה את הבשר בתבנית שטוחה עם דפנות גבוהות יוצקים מעל את הציר המתובל
- משקעים פרוסות ביצה קשה
- מכסים את התבנית
- ומקררים היטב מספר שעות.
בהגשה עם חזרת והמון מיץ לימון טרי
|
המתכון נכון...אני שמה המון שום. וכשמוכן מורחת חרדל ולימון.
השבמחקאת החריין אוכלת עם הכל��
נשמע דליקטס , לחג הזה כבר לא האספיק להכין אבל לשישי הבא בלי נדר.
השבמחקתודה
היי מה עושים עם העור הכהה ?
השבמחק