שילוב של ירקות טריים עם ירקות צלויים חמימים ועוף צלויי.
מנה טעימה משביעה ודלת קלוריות היכולה לשמש כארוחה מלאה.
מתאימה לימי הקיץ החמים ולימי החורף שלא רוצים סלט קר.
דרגת קושי: קל
זמן ההכנה: כ20 דקות
מספר מנות: כ2-4 מנות
דיאטלי
קלוריות לכל קערת הסלט :1100 קלוריות
קלוריות למנת סלט בחלוקה ל4: 275 קלוריות
נקודות שומרי משקל: ½3 נקודות
בתוספת 2 פרוסות לחם קל:
355 קלוריות למנה/ ½4 נקודות שומרי משקל
סלט עוף חם קר
כ300- 400גרם חזה עוף חתוך לרצועות
משרה
1 כפית גדושה חרדל דז'וין
2 כפיות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
להשרות לפחות ל½ שעה .
לירקות הקלויים
1 דלורית פרוסה בעובי של 10 מ"מ בערך (אני פרסתי על מנדולינה מסולסלת )
8 פטריות גדולות פרוסות
2 קישואים פרוסים בעובי של ½ ס"מ (על מנדולינה מסולסלת)
לצלות עד השחמה על מחבת פסים שרוסס פעם אחת בתרסיס שמן בטעם שמן זית .
1 בצל סגול ,לחלק לרבעים ולפרק
1בצל לבן , לחלק לרבעים ולפרק.
לטפטף מעט שמן זית ולאפות ב200 מעלות חצי שעה
לסלט
10 עלי חסה צעירים פרוסים דק
1 עגבנייה פרוסה דק
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
רוטב
2 כפיות חרדל
2 כפיות סילאן ללא סוכר
1 כפית שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח ,פלפל שחור לפי הטעם
לערבב בצנצנת קטנה ע"י ניעורה
הרכבת הסלט
סמוך לארוחה לצלות במחבת את רצועות חזה העוף עד שינוי הצבע (להיזהר מיבוש העוף כל תהליך הצריבה לוקח כ2-4 דקות)
לסדר בצלחות אישיות את הירקות הטריים והירקות הקלויים
לצקת חלק מהרוטב ולערבב קלות
לפזר את רצועות העוף ולצקת מעט מהרוטב.
טליטיפ
להגיע הביתה מיום עבודה ולהתחיל לקצץ ולהכין אני מתעצלת או לקיצור הליכים לפני אירוח אני מכינה חלק מהדברים מראש.
(ניתן להכין עד 24 שעות מראש)
החסה חתוכה ויבשה בשקית ניילון
הבצל הקצוץ בקופסה אטומה
את הירקות הקלויים (לחמם לפני ההגשה)
את העוף במשרה
הירק הקצוץ כשהוא מיובש ממים לשמור בקערה עם ניר סופג
כ300- 400גרם חזה עוף חתוך לרצועות
משרה
1 כפית גדושה חרדל דז'וין
2 כפיות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
להשרות לפחות ל½ שעה .
לירקות הקלויים
1 דלורית פרוסה בעובי של 10 מ"מ בערך (אני פרסתי על מנדולינה מסולסלת )
8 פטריות גדולות פרוסות
2 קישואים פרוסים בעובי של ½ ס"מ (על מנדולינה מסולסלת)
לצלות עד השחמה על מחבת פסים שרוסס פעם אחת בתרסיס שמן בטעם שמן זית .
1 בצל סגול ,לחלק לרבעים ולפרק
1בצל לבן , לחלק לרבעים ולפרק.
לטפטף מעט שמן זית ולאפות ב200 מעלות חצי שעה
לסלט
10 עלי חסה צעירים פרוסים דק
1 עגבנייה פרוסה דק
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
רוטב
2 כפיות חרדל
2 כפיות סילאן ללא סוכר
1 כפית שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח ,פלפל שחור לפי הטעם
לערבב בצנצנת קטנה ע"י ניעורה
הרכבת הסלט
סמוך לארוחה לצלות במחבת את רצועות חזה העוף עד שינוי הצבע (להיזהר מיבוש העוף כל תהליך הצריבה לוקח כ2-4 דקות)
לסדר בצלחות אישיות את הירקות הטריים והירקות הקלויים
לצקת חלק מהרוטב ולערבב קלות
לפזר את רצועות העוף ולצקת מעט מהרוטב.
טליטיפ
להגיע הביתה מיום עבודה ולהתחיל לקצץ ולהכין אני מתעצלת או לקיצור הליכים לפני אירוח אני מכינה חלק מהדברים מראש.
(ניתן להכין עד 24 שעות מראש)
החסה חתוכה ויבשה בשקית ניילון
הבצל הקצוץ בקופסה אטומה
את הירקות הקלויים (לחמם לפני ההגשה)
את העוף במשרה
הירק הקצוץ כשהוא מיובש ממים לשמור בקערה עם ניר סופג
תהנו
תודה על ביקרוכם
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להירשם בקובייה מימין למעלה
אולי גם זה יעניין אותכם:
חזה עוף מוקפץ עם אורז ורק 400 קלוריות לארוחה
תודה על ביקרוכם
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להירשם בקובייה מימין למעלה
אולי גם זה יעניין אותכם:
חזה עוף מוקפץ עם אורז ורק 400 קלוריות לארוחה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה