7.8.15

אומצת שיכורים בקראסט אגוזים ובצלצלים עם פירה

 
תשכחו מכל אומצה/סטייק שהכנתם במחבת, אומצה זו שונה מכל שהכרתם והכי טעימה שיש
האומצה מצופה אגוזים המשמשים כציפוי פריך לאנטריקוט השומר על עסיסיות ומבושל ביין



המצרכים
2 נתחי אנטריקוט מיושן (היה לי נתח אחד של 700 גרם חולק לשניים)
40 גרם אגוזי מלך 
40 גר אגוזי לוז
3 כפות פירורי לחם זהובים
6 בצלים קטנים קלופים
3 שני שום קלופות וחצויות לאורכם
1 ענף תימין/ בזיליקום
חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כוס יין אדום
2 כפות שמן זית
1 כפית שום גבישי 
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי 
מלח 
ההכנה
מערבבים בצלחת שטוחה את האגוזים פירורי הלחם , מלח, פלפל שחור ושום גבישי 
מהדקים היטב את האומצות לתערובת האגוזים באופן שיצפו בתערובת היטב
יוצקים שמן למחבת שתכיל את האומצות 
מוספים לשמן את הצ'ילי והבצל  שום תימין ובצלצלים 
מחממים על אש קטנה עד השחמה קלה של השום.
מוספים את האומצות ומגברים לאש גבוה ביותר , משחמים את האומצות  דקה עד שתיים בכל צד.
יוצקים את היין ומבשלים עד צמצום היין הופכים את האומצות פעם אחת בתוך הרוטב 
מגשים עם פירה נימוח

 הפירה
פירה רך ונמוח מעושר בחמאה וחלב רותח
המצרכים

600 גרם תפוחי אדמה
3/4 כוס חלב(לחלופין שמנת מתוקה פרווה)
50 גרם חמאה/ מחמאה
מלח
הכנה
לקלף ולחתוך לקוביות  להניח בסיר לשתוף היטב .
לסנן ולהוסיף מים עד מחצית מגובה תפוחי אדמה. להוסיף מלח.
להרתיח ולהנמיך את האש לבשל מכוסה עד שתפוחי האדמה רכים.
לסנן היטב, למעוך במועך למחית חלקה ,
לחמם את המחית כ-3 דקות ליבוש המחית במקביל מרתיחים את החלב

חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות. על אש נמוכה מוסיפים לסיר עם המחית את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מכבים את האש ומוסיפים בכמויות קטנות את החלב ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית  עד לקבלת מחית אחידה ועדינה.
לקבלת מרקם קטפתי אני נוהגת להקציף בעדינות בעזרת מטרפה ידנית כ2-3 דקות.


תהנו

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם למעלה מצד ימין