המון לחמניות לפסח ניסיתי להכין במהלך השנים אבל המתכון
שפרסמה אודטה בידיעות הן הכי מוצלחות שאכלתי. מתכון זה מלווה את משפחתי כבר שנים.
16 לחמניות לערך
המצרכים
2 כוסות מים (200
מ"ל)
150 מ"ל שמן (10 כפות)
2 כפיות מחוקות קימל טחון ( אצלי לא אוהבים ואני מותרת)
2 כפיות מחוקות מלח
1/2 כפית מחוקה פלפל שחור
200 גר` קמח מצה
6 ביצים
נייר אפיה
כפפות ניילון חד פעמיות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- בסיר בינוני מרתיחים מים, שמן ותבלינים.
- כשרותח מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את קמח המצה ובוחשים חזק.
- לתוך זה מוסיפים מיד את הביצים אחת אחת ובוחשים לאחר כל הוספה עד שזה אחיד.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- עוטים את כפפות הניילון ובעזרת כף מרימים גוש מהתערובת בגודל לחמניית ביס. בידיים לחות יוצרים צורת כדור.
- מניחים על תבנית האפייה במרווחים בין הלחמניות.
- אופים כ 3/4 שעה בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.תהנו
היי לא ברור לי חום תנור כמו שמצויין ב-1 200 מעלות או כמו שמצויין ב-8 180 מעלות ? ? ? 🤔
השבמחקכמה זה 200 גרם קמח מצה ??????
השבמחק2 כוסות
השבמחק200 מעלות לחימום התנור ולהוריד ל-180 מעלות אפיה רגילה כשאופים את הלחמניות.
השבמחק