15.3.11

כרוב ממולא בחזה עוף בנוסח רומני


המתכון האהוב על בני משפחתי, מתכון משפחתי מבית חמותי, מנה נימוחה וקלילה של כרוב ממולא באורז וחזה עוף ועם רוטב עגבניות סמיך מתקתק עם נגיעות של פלפל שחור. אני מפחיתה בכמויות הסוכר מכינה חמוץ מתוק, וכשזה לא מיועד לילדים מוסיפה פלפל חריף. באותה הדרך בדיוק מכינים גם את הפלפל הממולא.
 דרגת קושי:♥♥♥♥ * זמן עבודה: כשעה *זמן בישול: שעתיים* מספר מנות: 10-12
למתכון

1 כרוב שטוח
שאני חותכת את הלב הקשה ממרכז הכרוב ומאדה עטוף בשקית קוקי במיקרוגל כ5-10 דקות תלויי בגודל מקררת ומפרידה את העלים , חתכת את עורקים שבעלים 
למלית
750 גרם בשר חזה עוף או הודו (אפשר בקר אבל אז הטעם והמרקם שונה)
2 בצלים גדולים קצוצים גס ומטוגנים
לטחון יחד אפשר במעבד מזון .
1 כוס אורז מלא מבושל על דנטה
בקערה לערבב
3 כפות רכז עגבניות(28-30)(קופסה שלמה לכל התבשיל)
האורז
תערובת הבשר טחון
½-¼ כוס מים
מלח פלפל כפית סוכר או תחליף.
ההכנה
למלא את עלי הכרוב לסדר בצפיפות בסיר כאשר את תחתית הסיר ריפדנו ברצועות כרוב ,

לערבב בקערה ליטר מים פושרים, מלח, פלפל, סוכר או תחליף, והנותר מקופסת רסק העגבניות .
לצקת על הכרוב ולהוסיף מים עד כיסויי הכרוב .
לבשל על אש קטנה כשעתיים עד שלוש שעות
להוסיף מים או ציר מרק במידת הצורך,

לתקן תיבול ברבע השעה האחרונה.
טליטיפ

  • המילוי מתייחסת למתכון ותיק כמו שחמותי הייתה מכינה, אפשר לשנות את המלית בטעמי המזרח עם בהרט וקינמון ורוטב עם כרכום ולימון.
  • ניתן למלא כרוב ולהקפיא לבישול במועד מאוחר יותר.
  • אצל חמותי הוגש הכרוב הממולא עם כף שמנת 

תהינו