6.5.17

מתכון למיטיטיי Mititei- קבב רומני


טעם הקבב הרומני זכור לי מילדותי, קבב עסיסי במיוחד, עד כדי התמוססות בפה בשלל טעמים וניחוחות. בעבר הרחוק היה אטליז ברחוב הנבאים בחיפה שאמי הייתה רוכשת בו את האוצר, אבל האטליז נסגר במקומו יש היום עוד בוטיק התחת הכל ב10 שח או משהו דומה...והקבב הנ"ל נעלם מעולמי. עד שפגשתי קופאית רומניה שנתנה לחברתה מתכון לקבב רומני אמיתי..מיד שלפתי דף ועט ובקשתי את המתכון תוך כדאי הסתבר שהבחורה רומניה שנישאה לסטודנט רפואה ערבי ברומניה, חיה בכפר השכן מעל ל20 שנה, גרושה מהרופא וחולמת לחזור לרומניה..
והמתכון שלה מככב בביתי.
את ההכנה פותחים בהכנת ציר בשר מעצמות בקר וירקות שורש. על הציר להיות מאד מרוכז. אני נוהגת לקנות בשר ולטחון לבד. לרב קונה צואר ללא עצם וטוחנת טחינה גסה.
הטחינה


ההערבוב/לישה במקסר
היידוק הבשר וכיסוי בניילון נצמד
יצירת קציצות במשקל 50 גרם
המצרכים
½ בשר בקר טחון
½ בשר כבש טחון
½ בשר לבן טחון(זה המקור אבל לא חובה)
כ 6-10 שיני שום מעוך , מומלץ להוסיף חצי כפית מלח גס ולמעוך למסה של פירה במכתש ועלי . ניתן להשתמש בקוביות שום דורות
1
כפית גדושה של תימין יבש
1
כפית גרגרי כוסברה טחונים
1
כפית גדושה סודה לשתייה
½
כפית פלפל אנגלי טחון
½- 1
כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם
½
כפית קימל טחון/ אופציונלי
1
כפית מיץ לימון
1 כוס ציר בקר

1 כוס מי סודה קרים
ההכנה

  1. ללוש במיקסר את הבשרים כחמש דקות 
  2. להוסיף תבלינים וללוש כדקה
  3. להוסיף בזיפזוף איטי את ציר המרק. וללוש היטב
  4. להוסיף את מי הסודה
  5. וללוש ביחד עד קבלת מסה אחידה דביקה מעט כזו שנמלא בכפית  ונהפוך לא טיפול,
  6. לשים בקערת זכוכית ולהדק את מסת הבשר ולאטום עם נילון נצמד.
  7. להניח לילה במקרר.
  8. להוציא מהמקרר כשעה לפני הצלייה, להכין קציצות מאורכות במשקל של כ-50 גרם לקציצה. 
  9. להניח כחצי שעה למנוחה והתגבשות מחוץ למקרר. וניתן להתחיל לצלות על גחלים לוחשות או פלנצ'ה

בקרוב מתכון לסוכריות אש

אהבתם את המתכון, ספרו לחברים, שתפו במדיות השונות באיקונים למטה  - כל שיתוף יתקבל בברכה.
כמו כן ניתן להרשם לקבלת עידכונים