26.5.17

סלט חסה עם פלפלונים ממולאים בגבינה


מנה שנוצרה ברגעי לחץ, כשלרשותי 45 דקות  להגיע למפגש שומרי משקל עם מתכון זול בנקודות, מתאים לשבועות.
החלטתי להכין פלפלונים ממולאים בגבינה שיוגשו על מצע סלט חסה טעים עם הרוטב האולטימטיבי שלי

נקודות שומרי משקל למתכון
הסלט
בשימוש במחצית כמות הרוטב סה"כ: 3 נקודות
הפלפלונים הממולאים
לכל הכמות מלית סה"כ: 5 נקודות
קשה לחשב ליחידה כי כל פלפלון גודלו שונה אבל אני מחשבת 3 פלפלונים ממולאים:1 נקודה
למתכון הפלפלונים הממולאים

1 קופסה פלפלונים (כ15 פלפלונים בגדלים שונים)
מרוקנים מהגרעינים
למלית
250 גרם גבינה %½
פרוסה אחת גבינה צהובה 5% קצוצה דק מאד
1 חלבון ביצה

5 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות 
2 קוביות שום כתוש דורות
מלח ופלפל לבן
ההכנה המליתלערבב היטב את כל המרכיבים
הרכבת הלפפלונים


  1. למלא את הפלפלונים(הכי נוח עם שקית זילוף וצנטר עגול בינוני)
  2. לשמן תבנית בספרי שמן 
  3. לסדר את הפלפלונים על התבנית 
  4. לשמן את הפלפלונים במעט ספרי שמן 
  5. לאפות עד השחמה ב180 מעלות
  6. להפוך פעם אחת באמצע האפיה 
  7. בגמר אפיה במידה וגלשה הגבינה להחזיר לפלפל בעזרת כפית קטנה.

הסלט


1 לב חסה רומית(נמכר בקופסה ובה שניים)
½ פלפל אדום פרוס דק
1 בצל סגול חתוך לרבעים ופרוס דק
2 עגבניות חתוכות לרבעים פרוסות דק
1 גזר קלוף פרוס בקולפן
חופן צנוניות פרוסות דק
לרוטב
השתמשתי ברוטב האולטימטיבי שלי רק במקום לימון שמתי תפוזים
1 כוס מיץ תפוזים(השתמשתי ב2 כפיות פריגת ו3/4 כוס מים)ניתן להחליף בלימון
3 כפות חומץ (רצוי בלסמי)
1 כף גדושה חרדל גרגירים
4 קוביות שום כתושות
3 טיפות סטויה
¼ כוס בזיליקום טרי קצוץ או נענע/שמיר/כוסברה( אפשר לחלופין 4 קוביות קפוא, טעים גם עם תערובת עשבי תיבול איטלקי)
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבבים עד איחוד, לחלופין בצנצנת  סגורה ולנער.
ניתן לשמור במקרר בצנצנת סגורה עד שבוע ימים (ללא השום והירק אף יותר)

הרכבת המנה
  • מערבבים את מרכבי הסלט מתבלים ברוטב לפי הכמות הנדרשת לסלט
  • מסדרים מסביב הקערה את הפלפלונים

ניתן לשמור את הרוטב כשבוע ימים במקרר וללא השום ועשבי התיבול עד חודש


טעיםםםםםםםםם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה