20.5.17

פרוסות חצלים ברוטב עגבניות לייט

חצילים אני מאד אוהבת. חצילים משתלבים נפלא עם עגבניות, הפעם שילוב מנצח של פרוסות חצילים ועגבניות. שטעים גם קר וגם חם, כתוספת לארוחה או כבסיס לשקשוקה עם ביצי עיין, על פרוסת לחם עם גבינה או חומוס ואפילו פסטרמה טובה,  והכי טעים לטבול בו חלה של שבת

דרגת קושי:♥♥♥♥♥ זמן הכנה:30 דקות זמן בישול:כ30 דקות

דיאטלי


 נקודות שומרי משקל לכל המתכון 4 נקודות
סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22142
חלבונים (גרם)71
פחמימות (גרם)367
שומנים (גרם)51
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
המצרכים
2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי כ1 ס"מ
3-5 שיני שום פרוסות
פלפל אדום חתוך לקוביות
קופסה עגבניות מגורדות עם שום 3
2 קוביות בזיליקום של דורות
1 כפית אבקת מרק 1
1 כפית סטיביה
1כף חומץ
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
  1. לחמם תנור ל250 מעלות
  2. להניח נייר אפיה על תבנית
  3. לרסס בספרי שמן
  4. להניח את פרוסות החצילים לטבל במלח ולרסס בשמן
  5. לאפות חמש דקות ולהנמיך את חום התנור ל180 מעלות לאפות כ15 דקות ולהפוך
  6. לאפות עד הזהבה קלה
  7. לרסס  מחבת בציפוי אבן (ממליצה על הסדרה האיטלקית של גיל חובב) במעט ספרי שמן
  8. להניח את הפלפלים ולטגן על אש קטנה כ2-3 דקות
  9.  להוסיף את השום ולערבב
  10. להוסיף את העגבניות והתבלינים ולבשל כ3 דקות
  11. להוסיף את החציל וקוביות הבזיליקום לערבב שהחציל יהיה מצופה ברוטב ולבשל כ10 דקות.
  12. לטעום ולשפר טיבול.

שדרוגים

  • ניתן להשתש בכל עשב תבלין לטעמכם
  • לטעם פקנטי ניתן ורצוי להוסיף צ'ילי גרוס או פלפל ירוק חריף בשלב טיגום פלפל האדום. 

עופו על כנפי הדמיון כשאתם מבשלים. אל תחששו לשנות לטעמכם.

הוסיפו והפחיתו כמויות ותבלינים בהתאם לאהבתכם.

בישול הוא יצירה וכל אמן מוסיף את צבעיו.

עוד מתכוני חצילים מופחתי קלוריות שאולי יעניינו אותכם:*בלחיצה על התמונה תעברו לדף המתכון

חברים, תודה רבה שבקרתם בבלוג שלי
אהבתם? יש לכם שאלות?
אשמח לשמוע תגובות ולהגיב.

לעדכון ברשומות חדשות מוזמנים להירשם לבלוג שלי בקוביית 'הישארו מעודכנים' מימין למעלה, ותעודכנו במייל בכל פעם שאפרסם.
או שתצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי

אשמח אם תשתפו חברים בלחיצה על אחד האייקונים למטה..

 אז להתראות בפוסט הבא 

באהבה טלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה