20.5.17

חצילים במלית גבינה ובשמל


לכבוד שבועות הקרב מביאה מתכון של חצילונים ממולאים בגבינות שלוש שכבות של קסם
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן ההכנה: כ½ שעה זמן אפיה:כ40 דקות

                      דיאטלי


נקודות שומרי משקל למנה בחלוקה ל8 מנות:
4 נקודות(שני חצאי חציל) 

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)167101
חלבונים (גרם)138
פחמימות (גרם)127
שומנים (גרם)85
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

מצרכים 

8 חצילים קטנים מאורכים רחוצים היטב

אופן ההכנת החצילונים
  1. יוצרים חתך לאורכם של החצילים מנחים אותם בסיר המיועד למיקרו .
  2. מכסים ומבשלים עד ריכוך . 5-8 דקות . ניתן גם לשלוק במים רתוחים עד ריכוך. 
  3. חוצים את החצילים ומרוקנים את תוכנם, כך שנשארות סירות חציל ריקות. קוצצים דק את בשר החציל
  4. מצננים 
המלית

1 בצל, קצוץ דק

1 כפית שמן זית 
1 כף ממרח עגבניות מיובשות(לחלופין  עגבניה מגוררת  ותבלינים)
1ביצה +חלבון ביצה 
100 גר גבינה צהובה 5% מגוררת  
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת 3% 
50 גרם פרמזן 
תבלינים מלח, פלפל גרוס
לרוטב הבשמל 

1 כוס חלב 1%
25 גר`חמאה קלה
2 כפות קמח

מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, אבקת שום וקורט אגוז מוסקט טחון טרי
1 חלמון ביצה 

הכנת רוטב הבשמל 
  1. מחממים את החלב במיקרוגל או כריים, כך שיהיה חמים אך לא רותח.
  2. ממיסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים קמח, מלח, פלפל שחור, אבקת שום  ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים בהדרגה את החלב, ומערבבים עד שהבלילה אחידה.  (אני נוהגת בשלב זה להשתמש בבלנדר  מוט כדאי שלא יהיו גושים)
  5. מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים  תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך.
  6. מסירים מהאש וטורפים בהדרגה פנימה חלמון ביצה

הכנת המילית והרכבת המנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. 
  3. מוסיפים את בשר החצילים  ממרח עגבניות מיובשות  סוכר ומלח 
  4. מאדים על להבה נמוכה 3 דקות נוספות.
  5. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את הביצים והגבינה.
  6. ממלאים את סירות החצילים בתערובת ומניחים אותם צפופים בתוך התבנית, כך שיתמכו זה בזה.
  7. מזלפים על כל סירת חציל מרוטב הבשמל ואופים במשך 40 דקות, עד הזהבה.
טליטיפ
היו יצרתיים 
  • אפשר להחליף גבינות כיד הדמיון 
  • אפשר להוסיף למילוי עשבי תיבול 
  • להחליף את ממרח העגבניות המיובשות בפסטו , רוטב צ'ילי, או עגבניות טריות ועשבי תיבול. 
  • אפשר להוסיף למילית, צנוברים או אגוזים קצוצים. 
  • לאוהבי החריף החלפו את ממרח העגבניות באריסה חריפה.

                           תהנו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה