22.5.17

פוזילי ברוטב שמנת בזילקום ודג בקלי קלות

לקראת שבועות אני מחפשת מתכונים מהירי הכנה ממנה קלת הכנהזו מתאימה לכך והיא תככב על שולחני בארוחת החג. פסטה ברלה פוזילי ברוטב שמנת בזילקום מטריף, לצד דג מטוגן לחלק מהאורחים לאחרים אפוי.


למתכון הפסטה

תמיד מתחילים מהכנת הרוטב הוא יכול להמתין לפסטה, אבל הפעם אני משתמש ברוטב פסטה מוכן ורק משדרגת אותו מעט. כך שרק חימום מספיק.
זהו הרוטב המאלף של שמנת 9% ובזיליקום 


הרוטב

מצרכים
1 שמנת בזיליקום 9% של יוטבתה 

1 שן שום כתוש
קמצוץ צ'ילי גרוס
2 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
ההכנה 
לצקת לסיר את כל החומרים
לחמם עד סף רתיחה 

הפוזילי


500 גר פסטה ברלה פוזילי
מבשלים את הפוזילי של ברילה בהרבה מים מומלחים, מנקזים כאשר אל דנטה
הרכבת הפסטה
במחבת רחבה להניח את הפוזילי
לצקת את הרוטב ולהקפיץ 2 דקות 

הדג המטוגן

מכינה כמו שניצל
2 פילה מושט
משרה
1 ביצה
1 כפית סחוג
גרידה מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה

  1. להשרות את הדג בטיבול לחצי שעה עד לילה
  2. להוציא מהמשרה 
  3. לצפות בפירורי לחם מוזהבים 
  4. לטגן בשמן עמוק

דג אפוי בסיר טיגון ללא שמן

מטחנה מלח ים בתערובת גריל

המצריכים

2 פילה דג
5 שיני שום בקלפתם
2 עגבניות שרי חצויות

4 פטריות יער
2 פרוסות לימון
מלח הארץ בתיבול גריל

ההכנה



  1. לחמם את המכשיר טיגון ללא שמן 3 דקות בחום מקסימלי
  2. לרסס תבנית אלומניום קטנה במעט ספרי שמן
  3. להניח את הדגים ועליהם את הירקות
  4. לתבל בנדיבות עם המלח הארץ בתיבול גריל
  5. לאפות בחום של 180 מעלות 12 דקות 

ההגשה

פוזילי עם דג מטוגן 



  1. לערום מהפוזילי בצד הצלחת
  2. לפזר מעט פרמז'ן על הפסטה
  3. להניח פרוסת דג 
  4. להניח פלח לימון
  5. ניתן לעתר בבזיליקום טרי

פיוזילי עם דג אפוי

להניח פסטה בצלחת לצידה את הדג והירקות
*במנה זו ותרתי על הפרמז'ן וחסכתי קלוריות
*ניתן לעטר בעלי בזיליקום

#מתכונים_לשבועות
#cook_bake_share