לכבוד שבועות מביאה לכם שילוב מנצח של חצילים, גבינות ועגבניות. עם בצק פריך מהיר הכנה ונפלא.
המצרכים לבצק
½1 כוס (210 גרם) קמח לבן
150 גרם חמאה מלוחה
1 חלמון
2-3 כפות מים קרים
4 קוביות תיבול איטלקי של דורות( לחלופין שום כתוש ואורגנו/בזילקום יבש)
- במעבד מזון לעבד את השמנת עם קוביות תיבול דורות
- להוסיף את הקמח ולעבד עד איחוד ולא יותר
- לאשפז לחצי שעה את הבצק במקרר
- להוציא את הבצק מהמקפיא ולרדד בין שני דפי נייר אפיה מקומחים מעט
- לשמן תבנית קיש בספרי שמן לחתוך שן שום לרוחבה ועם הצד החתוך להעביר תוך לחיצה את השום על התבנית
- להניח את הבצק על התבנית להדק היטב
- להקפיא לחצי שעה עטוף
2 חצילים מבושלים במיקרוגל ( לחתוך לשמניות לשים בסיר מיקרוגל לכסות ולבשל בעוצמה מרבית 12 דקות)מסוננים היטב 120 גרם גבינה מלוחה 3%
250 גרם גבינה לבנה %½
100 גרם גבינה צהובה 5%
2 ביצים
2 קוביות שום דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
½ כוס רוטב שמנת בזיליקום
מלח ולפלפל לבן לפי הטעם
ההכנה
- להניח במעבד מזון את החצילים ואת קוביות התיבול
- לערבב עד טחינת החצילים
- להוסיף את יתר המרכבים ולערבב עד איחוד
- לחמם תנור לחום גבוה
- להוציא מהמקפיא את התבנית עם הבצק
- לצקת את תערובת המלית על בסיס
- לפרוס את העגבניות לחצי ואת החצאים לפרוסות דקות
- לסדר במעגלים את העגבניות
- לאשפז את הקיש בספא (התנור) להנמיך את חום התנור ל180 מעלות ולאפות כשעה
#cook_bake_share
#מתכונים_לשבועות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה