21.8.15

פרחי תפוחי אדמה ובטטה מרשמים וטעימים


הרעיון למנה מרשימה זו מתוך הדף בפייסבוק של קובי מטבח ישראלי פשוט בטעם של פעם
מאד מרשים , טעים ופשוט להכנה 


למתכון תחלס


פורסים במנדולינה 1תפוח אדמה גדול ומקולף
1 בטטה זהה בגודלה לתפוח האדמה מקולפת

משמנים את תפוחי אדמה בשמן מתובל במלח 
מסדרים לפרח שכבה ראשונה
שכבה שניה 
ממשיכים כך עד ל8 שכבות מקסימום 
מפזרים מלח גס ופלפל גרוס גס טרי
מוכן לאפיה (הפעם רק 5שכבות)
אופים ב180 מעלות עד קבלת צבע זהוב והתפוחים רכים ומוכנים.
דקות אחרונות אני מזהיבה תחת גריל. 
מוכן להגשה 
מוגש לצד פרגיות ממולאות וכיסונים
תהנו
אותה הגברת בשינוי האדרת

להכין רק מתפוחי אדמה או רק מבטטה 

לשלב פרוסות דלורית