ז
המתכון הבא הוא וריציה שלמדתי מחברה תאילנדית לנתחי עוף עסיסיים הפטנט הוא להשרות את נתחי העוף במשרה המורכב מחלבון ביצה וכף קרנפלור במקור מתבלים בסויה +יין/ברנדי/ מיץ, הפעם אביא וריציה של המנה בתיבול ישראלי אסלי. כייף להגיש עם אורז או פירה ואיפלו בתוך פיתה מרוחה בחומוס, ואין בעיה לחמם ולאכול למחרת.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה:10 דקות
זמן השריה: 30 דקות
זמן בישול: 10-15 דקות
קלוריות לכל המתכון: כ-780 קלוריות
בחלוקה לשתי מנות:כ- 385 קלוריות למנה
נקודות שומרי משקל למנה: 6 נקודות
לאורז
קלוריות לכל המתכון: 370 קלוריות
בחלוקה לארבע מנות: כ-80 קלוריות
נקודות למנה: 1 נקודה
סה"כקלוריות לארוחה:7 נקודות
1 בצל חצוי ואז פרוס לרצועות
½ כפית זרעי כמון כתושים קלות
½ כפית זרעי כוסברה כתושים קלות
¼ כפית כרכום/חוייג' למרק
¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
¼ רבע כוס סודה( השתמשתי בסודה לייםנענע )
מלח לפי הטעם
1 כף קורנפלור
לטרוף במטרפה היטב
להשרות את נתחי חזה העוף לחצי שעה . (בינתיים בשלתי את האורז)
לסנן את העוף מהמשרה
להוסיף למחבת את העוף ולצלות על אש גבוה עד שיזוף קל, להזהר מיבוש העוף .
1 כוס אפונה וגזר קפוא (להניח על מסננת ולשתוף במים חמימים)
1 כפית שמן
½1 כפיות מלח
½ פלפל שחור
2 כוסות מים
1 כוס עשבי תיבול טריים(השתמשתי בכוסברה, שמיר,פטרוזליה, עירית)
ההכנה
לחמם שמן בסיר
להוסיף אורז ולטגן תוך בחישה
להוסיף ירקות הקפאים
לבחוש ביחד ולהוסיף 2 כוסות מים
לכסות ולהביא לרתיחה לבשל חמש דקות
להניח מגבת בין המכסה למגבת ולכסות היטב ולתת בישול של שתי דקות . לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.
לפתוח את הסיר ולאורר את האורז בעזרת מזלג ולהוסיף עשבי תיבול.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה:10 דקות
זמן השריה: 30 דקות
זמן בישול: 10-15 דקות
דיאטלי
לחזה העוף
קלוריות לכל המתכון: כ-780 קלוריות
בחלוקה לשתי מנות:כ- 385 קלוריות למנה
נקודות שומרי משקל למנה: 6 נקודות
לאורז
קלוריות לכל המתכון: 370 קלוריות
בחלוקה לארבע מנות: כ-80 קלוריות
נקודות למנה: 1 נקודה
סה"כקלוריות לארוחה:7 נקודות
המצרכים לחזה העוף
400 גרם חזה עוף פרוס לרצועות
1 בצל חצוי ואז פרוס לרצועות
למשרה
1 חלבון ביצה
½ כפית זרעי כמון כתושים קלות
½ כפית זרעי כוסברה כתושים קלות
¼ כפית כרכום/חוייג' למרק
¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
¼ רבע כוס סודה( השתמשתי בסודה לייםנענע )
מלח לפי הטעם
1 כף קורנפלור
לטרוף במטרפה היטב
להשרות את נתחי חזה העוף לחצי שעה . (בינתיים בשלתי את האורז)
ההכנה
לטגן את הבצל עד שזוף עמוק במעט שמן
לסנן את העוף מהמשרה
להוסיף למחבת את העוף ולצלות על אש גבוה עד שיזוף קל, להזהר מיבוש העוף .
האורז
המצרכים להכנת האורז
1 כוס אורז פרסי ארוך רחוץ ויבש1 כוס אפונה וגזר קפוא (להניח על מסננת ולשתוף במים חמימים)
1 כפית שמן
½1 כפיות מלח
½ פלפל שחור
2 כוסות מים
1 כוס עשבי תיבול טריים(השתמשתי בכוסברה, שמיר,פטרוזליה, עירית)
ההכנה
לחמם שמן בסיר
להוסיף אורז ולטגן תוך בחישה
להוסיף ירקות הקפאים
לבחוש ביחד ולהוסיף 2 כוסות מים
לכסות ולהביא לרתיחה לבשל חמש דקות
להניח מגבת בין המכסה למגבת ולכסות היטב ולתת בישול של שתי דקות . לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.
לפתוח את הסיר ולאורר את האורז בעזרת מזלג ולהוסיף עשבי תיבול.
תהנו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה