22.2.18

חזה עוף ופטריות ברוטב יין אדום מדהים

לאחרונה התוודעתי למתכון של סלט פטריות ברוטב יין מהבלוג טעים מאד החלטתי לשדרג ולהוסיף  וחזה עוף והתוצאה  מנה נפלאה המכילה בצל מקורמל עם פטריות וחזה עוף שסופחים את טעמי היין וחומץ הבלסמי. ניחוח נפלא וטעם משובח
המצרכים
500 גרם פטריות שמפיניון קטנות
300 גרם קוביות חזה עוף

4 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
1 כוס יין אדום יבש  (השתמשתי במוסקט)
¼ כוס חומץ בלסמי
1 כף דבש/ סילאן
1 כפית שטוחה מלח
1
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה


  1. מנקים את הפטריות ומורידים את קצה הרגל שלהן.
  2. מחממים מחבת נון סטייק על האש. 
  3. כשחם מכנסים את הפטריות לצריבה באש גדולה תוך ערבוב
  4. מוספים את קוביות הבצל ומערבבים 
  5. כשהפטריות מסיימות להגיר נוזלים מוסיפים את היין החומץ והתבלינים מרתיחים ומוספים את חזה העוף כשמגיע לרתיחה ואז מורידים את האש למינימום.
  6. מבשלים על אש נמוכה מכוסה כ- 40 דקות לפחות עד להצטמצמות הרוטב לפחות משליש הכמות המקורית כשמדי כמה דקות מערבבים.
ומגישים על מצע של פירה או לצד אורז ומפזרים בצל ירוק/עירית או שומשום/בוטנים  מלמעלה.
אני הגשתי עם תבשיל בורגול חומוס ומנגולד

תהנו