7.2.18

חזה עוף קישואים ופטריות על מצע פירה כרובית

כל הקסם להכין מנה קסומה עם מצרכים פשוטים, במינימום זמן ואם הצלחנו גם לחסוך בקלוריות הרווחנו שבעתיים. במתכון זה התחברו כל התנאים, ובנוסף זהו אחד מטובי מתכוני חזה העוף שהכנתי החזה יוצא רך, הירקות והרוטב עוטפים אותו באהבה והתבשיל ממכר, ללקק את האצבעות, את התבשיל הגשתי על מצע פירה כרובית שהפתיע אותי בטעמו העשיר ומזכיר מאד את פירה התפוחי אדמה. 

תבשיל חזה עוף קישואים ופטריות

דיאטלי

סה"כ קלוריות לכל המתכון:808 קלוריות
למנה בחלוקה ל2 מנות: 404
נקודות שומרי משקל למתכון: 12 נקודות
בחלוקה לשתי מנות: 6 נקודות
כתוספת פירה כרובית ב 0 נקודות

המצרכים

300 ג' חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות

מושרה לחזה עוף

לערבב בקערה
מיץ מחצי לימון
1 כף תבלין שוארמה
מלח ופלפל לפי הטעם
להשרות את חזה העוף לחצי שעה 
במשרה

הירקות

3 קישואים חתוכים לחצאי עיגולים
300 גרם פטריות שמפיניון/ יער(קטנות להשאיר שלמות, גדולות לפרוס גס)
1 בצל קצוץ2 שיני שום קצוצות
1 ציר ירקות (או מים+ אבקת מרק ביתית)
1כף תבלין פיצה
פלפל שחור גרוס
מלח

ההכנה


  1. להשרות את החזה בצ'ילי וכפית פפריקה כחצי שעה.
  2. לטגן את הבצל עד שהוא שקוף
  3. להוסיף פטריות וקישואים עד שהקישואים מתרככים 
  4. להוסיף את החזה  לירקות  וטגן עד שינוי צבע העוף 
  5. להוסיף מים ותבלינים ולבשל כ 5-8 דקות

פירה כרובית

כרובית מבושלת במים עד רכות מרוסקת לפירה עם מלח פלפל ושום . מנה טעימה שמשתלבת נהדר כתוספת לכל ארוחה

המצרכים

1כרובית קטנה חתוכה
2 קוביות שום דורות (נוח)
מים
מלח ופלפל לבן לפי הטעם 

ההכנה

  1. בסיר קטן לדחוס את הכרובית 
  2. לכסות במים רותחים
  3. להרתיח ולבשל מכוסה על אש קטנה עד ריכוך מלא (20-30 דקות) 
  4. לסנן היטב מהמים 
  5. לטחון במעבד מזון או מוט בלנדר עם קוביות השום לטבל 
מנה ממכרת וטעימה במינימום עבודה
תהנו