28.3.17

מעקודה מחמאר (פשטידת תפוחי אדמה) של פסח על הגז


המעקודה/ מחמאר המרוקאית מבוססת על תפו"א בתוספת ירקות, המסורתית מגיעה עם גזר ואפונה  ובעיקרון אפשר לשים בה מה שמתחשק. אומנם בעבר נתתי מתכון של מעקודה אבל זו של אחותי שונה
 אחותי בפסח מכינה כמו שחמתה הייתה מכינה עם פטרוזיליה בלבד ומבשלת בסיר על הגז .
היחס הוא של ביצה על כל תפוח אדמה
מעקודה/מחמאר פשטידת תפוחי אדמה
המצרכים
4-5 תפו"א גדולים מבושלים מקולפים ומעוכים לפירה
4-5
ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1
כפית אבקת אפיה
תבלינים
מלח פלפל כרכום
שמן
סיר או מחבת עמוקה עם מכסה
אופן ההכנה
  1. מתבלים את פירה תפוחי האדמה ומוספים חלמונים, פטרוזיליה  ואבקת אפיה 
  2. מקציפים את החלבונים
  3. מוספים את החלבונים בתנועות קיפול
  4. בסיר/מחבת מחממים כחצי סנטימטר שמן
  5. כשהשמן רותח שופכים פנימה בעדינות את התערובת,
  6. מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה  ומכסים.
  7. ברגע שהתערובת מתקשה ומתחילה להשחים בצדדים הגיע הזמן להפוך,
  8. חשוב לחכות להשחמה כדי שהמעקודה לא תתפרק.
  9. הופכים על צלחת  בזהירות ,
  10. מחממים עוד מעט שמן בסיר
  11. מחזרים לסיר את המעקודה להשחמה של הצד השני.


אצלנו נהוג להגיש קר. 
שדרוגים

  • ניתן להוסיף אופנה וגזר, בצל מטוגן, בצים קשות קצוצות, כבד עוף צלוי חתוך לקוביות קטנות.
  • ניתן לאפות את המעקודה , אני אופה בסיר ג'חנון מחממת שמן לתחתית הסיר ושמה שמן רותח על הפשטידה באמצע האפייה