10.7.16

פיצה 'משומשו' טבעונית

פיצה 'משומשו' טבעונית עם קמח מלא 
"משומשו" מעלה סרטון רשת שנועד לשכנע שמוצריה הטעימים - טבעוניים  
ואני הסקפטית שכבר יצא לי לטעום ולהכין 'גבינות טבעוניות' שהיו טעימות אבל זה לא היה גבינה!
אז כשטעמתי את גבינות 'משומשו' הבנתי שזה ממש תואם גבינה. 
והסרטון פשוט מבדח
מותג "משומשו" כולל שמונה מוצרים טבעוניים:
  • צהובה 18% במרקם חצי קשה בסגנון 
  • גאודה מעודנת, צהובה מופחתת שומן 9% בסגנון עדין קלאסי 
  • צהובה זיתים 18%
    עם זיתים ירוקים, מעושרת בסידן 


  • גוש 300 גרם בטעם מוצרלה,
  • מלוחה 16% בסגנון יווני,
  • מלוחה 16% עם עשבי תיבול
  • מלוחה בטעם פיקנטי
  • מלוחה 5% מופחתת שומן

כל מוצרי "משומשו" ללא חומרים משמרים, אינם מכילים סויה, גלוטן ולקטוז ובעלי כשרות פרווה מהודרת של בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
ותשאלו מה כן יש בגבינות אז פה הפירוט 
       

פיצה טבעונית עם פלפל חריף
 לאחר שטעמתי את הגבינות המעולות הבנתי שחברתי הטבעונית תוכל לשוב וליהנות מפיצות שאהבה והחרימה עם המעבר לטבעונות.
ובמיוחד עבור הטבעונים רקחתי מתכון זה
גם הפעם השתמשתי בבצק הפיצה האהוב עליי, בצק ללא התפחה.


 
לבצק פיצה ללא התפחה
½2 כוסות קמח מלא/כוסמין
1 קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
½ כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית עשבי פברואנס (ניתן להמיר באורגנו/תמין)|
1 כפית שום גבישי
¼ שמן זית
כ  ½1 כוסות מים פושרים
הכנת הבצק
מערבבים  קמח, מלח וסוכר  ותבלינים לקערה.
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים, שמרים
לשים את התערובת  מעט ומוספים שמן
לשים במשך 10 דקות, לקבלת בצק חלק וגמיש.
רוטב לפיצה
100 גרם רסק עגבניות
1כפית אבקת שום
½ כפית מלח
½ אורגנו יבש
מעט מים
1 כף שמן זית
מעט פלפל שחור
1 כף שמן זית
1 כף קטשופ
לערבב את כל מרכיביי הרוטב לתערובת חלקה
תוספות לפיצה

300 גרם 'משומשו' בטעם מוצרלה
'משומשו' מלוחה לפי הטעם האישי (אופציונלי )
זיתים שחורים מגולענים
זיתים ירוקים מגולענים
פטריות
חצילים מטוגנים
וכל דבר נוסף שאוהבים על פיצה מתירס עד אננס
הכנת
 הפיצה
  1. מחממים תנור ל-250 מעלות עם תבנית בתוכו
  2. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים
  3. מרדדים את הבצק על ניר אפיה מקומח קלות
  4. את שולי הבצק אני נוהגת לגלגל למרוח בשמן זית ולפזר שומשום(ניתן למלא במלוחה של משומשו)
  5. מורחים מחצית מהרוטב, ממרכז הבצק כלפי השוליים המגולגלות
  6. מפזרים גבינה ותוספות אהובות
  7. מוצאים את התבנית  החמה מהתנור
  8. מפזרים מעט קמח תירס או סולת על התבנית לקבלת בצק קריספי
  9. מחלקים את הבצק מניר האפייה לתבנית החמה.
  10. אופים כ-15-20 דקות עד שהשוליים שזופות והתחתית זהובים

חברים, השילובים בפיצה הם אין סופיים,
עופו על כנפי הדמיון ובשלו בכייף ואהבה
בנוסף, התגובות שלכם הם הדלק שלי להמשיך ולשתף אז אנא, השאירו אות לביקורכם, ואם אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?

אתם מוזמנים להרשם בקוביה העליונה מימין