31.7.16

מג'דרה אורז אדום


אורז אדום משתלב הרבה במטבחי בגלל צבעו העז וטעמו המיוחד. הפעם  שילבתי את האורז האדום עם עדשים והבצל. יצאה מנה שכל הטועם ממנה התענג. מנה אהובה ביותר על טבעונים וצמחונים.
מזמן למדתי שסודה של מג'דרה טובה היא בכמות נדיבה של בצל מטוגן. ובכדאי לחסוך בקלוריות מצאתי דרך לטיגון בצל עם מינימום שמן, על הדרך שבה אני מטגנת בצל אפשר ללמוד פה
בטיגון הבצל למג'דרה הוספתי בשלב הטיגון תבלינים
*דרגת קושי: קל *זמן עבודה: 15 דקות *זמן בישול: כ-50 דקות
ולהכנת המנה
1 כוס אורז אדום שטוף ומיובש
לטגן במעט שמן
להוסיף
½2 כוסות מים
1כפית מלח
ולבשל כ30-40 דקות על אש נמוכה.

1 כוס עדשים ירוקות  
לבשל במים עד ריכוך
התיבול
אני טוחנת במטחנת תבלינים
ניתן לכתוש במכתש ועלי
1 כפית זרעי כמון
½ כפית גרגרי פלפל שחור
4 גרגרי פלפל אנגלי
1 תרמיל הל
מעט צ'ילי גרוס
לטחון לאבקה דקה. 
הרכבת המג'דרה
  1. לקצץ לקוביות 4-5 בצלים בינוניים
  2. בסיר שטוח לטגן בצל (לפי ההוראות לטיגון בצל עם מעט שמן) 
  3. בשלב הוספת המים להוסיף תבלינים
  4. להוסיף את האורז והעדשים לערבב ולבשל כ 3-5 דקות 
  5. לשפר תיבול ולהגיש חם.
    ההגשה
    לטבעונים אני מגישה את המג'דרה בשילוב סלט ירקות קצוץ דק וטחינה.
    יש האוהבים לאכול עם יוגורט או גבינה בולגרית 


אותה הגברת בשינוי האדרת

  • להחליף את העדשים במאש מתקבלת מנה צבעונית יותר
  • בהגשה לפזר בצל ירוק או גרגרי רימונים או צנוברים קלויים 

טליטיפ
כשאני קונה אורז אני נוהגת לרחוץ את האורז ליבש היטב על מסננת ולשמור בצנצנת אטומה. כך שכשאני באה לבשל אורז אין צורך לשיתוף וליבש. 

עוד מתכונים שעשויים לעניין אותך:

קדרת עדשים וירקות
ירקות אפויים במרינדה


אורז וירקות