22.7.16

סלט חצילים ופטריות בטעם כבד


הטבעונית אהבה כבד קצוץ ועבורה חיפשתי תחליף, שנים הכנתי מתכון של חצילים בטעם כבד צמחוני, מתכון שמנוני שלא היה ערב לחיקי, ניסיונות רבים עשיתי והגעתי למתכון  טבעוני שאצלי הוא ללהיט

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה:כחצי שעה *זמן אפייה:כ-40 דקות *מספר מנות:4-6 מנות

למתכון
3 תפוחי אדמה מבושלים במקרו בקליפתם  (לצמחונים 4 ביצים קשות.)
2 חצילים פרוסים בקליפתם – להמליח ולהניח על מסננת לחצי שעה.
במחבת עמוקה  לצקת
1 כפית שמן לחמם  עם שני ענפי תימין(לא חובה)
2 בצלים גדולים פרוסים דק. לאדות תוך התזת מים מדי פעם עד הזהבה קלה
(ראה הוראות  טיגון בצל במעט שמן)
 ולהוסיף
סלסלת פטריות פרוסות או 2 קופסאות שימורי פטריות פרוסות
50-100 גרם אגוזי מלך
לערבב ולצלות 2 דקות
להוסיף
רבע כוס מים לבשל מעט  להמליח ולפלפל .
אפיית החצילים

  1. לקחת תבנית גדולה לשים ניר פרגמנט ולשמן בספרי שמן
  2. לסדר את החצילים מעל ולהתיז עליהם בספרי שמן .
  3. לאפות בחום של 190 מעלות עד הזהבה וריכוך
הרכבת הסלט
את כל המרכיבים לטחון במטחנת בשר .
להוסיף
מיונז (השתמשתי ממרח בטעם מיונז אורגני ללא ביצים של שדה/לצמחונים ניתן להשתמש במיוקל 5%)
לתבל בתימין חרדל, מלח ופלפל .
מגשים עם פיתה, עגבנייה ,מלפפון חמוץ ,זיתים  ובצל ירוק.
חברים, במתכון הנ"ל קבלנו מנה מסורתית
טעימה להפליא, דומה למקור ובלי עודף הכולסטרול שגם הטבעונים והצמחונים נהנים ממנה.

כרובית אפויה קריספית