הטבעונית אהבה כבד קצוץ ועבורה חיפשתי תחליף, שנים הכנתי מתכון של חצילים בטעם כבד צמחוני, מתכון שמנוני שלא היה ערב לחיקי, ניסיונות רבים עשיתי והגעתי למתכון טבעוני שאצלי הוא ללהיט
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה:כחצי שעה *זמן אפייה:כ-40 דקות *מספר מנות:4-6 מנות
למתכון
3 תפוחי אדמה מבושלים במקרו בקליפתם (לצמחונים 4 ביצים קשות.)
2 חצילים פרוסים בקליפתם – להמליח ולהניח על
מסננת לחצי שעה.
במחבת עמוקה
לצקת
1 כפית שמן לחמם
עם שני ענפי תימין(לא חובה)
2 בצלים גדולים פרוסים דק. לאדות תוך התזת מים
מדי פעם עד הזהבה קלה
(ראה הוראות
טיגון בצל במעט שמן)
ולהוסיף
סלסלת פטריות פרוסות או 2 קופסאות שימורי פטריות
פרוסות
50-100 גרם אגוזי מלך
לערבב ולצלות 2 דקות
להוסיף
רבע כוס מים לבשל מעט להמליח ולפלפל .
אפיית החצילים
- לקחת תבנית גדולה לשים ניר פרגמנט ולשמן בספרי שמן
- לסדר את החצילים מעל ולהתיז עליהם בספרי שמן .
- לאפות בחום של 190 מעלות עד הזהבה וריכוך
הרכבת הסלט
את כל המרכיבים לטחון במטחנת בשר .
להוסיף
מיונז (השתמשתי ממרח בטעם מיונז אורגני ללא ביצים
של שדה/לצמחונים ניתן להשתמש במיוקל 5%)
לתבל בתימין חרדל, מלח ופלפל .
מגשים עם פיתה, עגבנייה ,מלפפון חמוץ ,זיתים ובצל ירוק.
חברים, במתכון הנ"ל קבלנו מנה מסורתית
טעימה להפליא, דומה למקור ובלי עודף הכולסטרול שגם
הטבעונים והצמחונים נהנים ממנה.
כרובית אפויה קריספית |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה