30.7.16

כבד עוף ברוטב בצל מזוגג ומקורמל



לכבד יש תדמית שלילית בגלל כמות הכולסטרול שבו - 630 מ"ג ל- 100גרם ו-155 קלוריות . אלא שכבד עוף עשיר גם בחומרים מזינים וחשובים כמו ברזל, חלבון, אבץ, וויטמינים מסוימים.
כבד עוף בהחלט מומלץ מפעם לפעם. לכבד טעם עשיר, מרקם קטיפתי, אבל המראה? מאתגר ,אז פינקתי אותו בזיגוג  קרמל בלסמי וברוטב עשיר והוא פשוט התחנן לאורז או פירה
למתכון
בצל המזוגג ברוטב קרמל בלסמי
2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות
2 כפות שמן זית
3 כפות סילאן/סוכר
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מים
עלים מ-2 ענפי תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
  1. מחממים שמן וסילאן במחבת על להבה בינונית.
  2. על אש קטנה מקרמלים עד הזהבה
  3. מוסיפים בצלים, חומץ בלסמי, מיםותימין. 
  4. מנענעים את המחבת כדי לערבב ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהבצלים רכים ומזוגגים. 
  5. במהלך הבישול מנענעים את המחבת מדי פעם בכדי לערבב בעדינות. 
  6. מתבלים במלח ופלפל שחור.

הכבדים 
500 גרם כבדים נקיים (חצויים לאונות ונקיים מ'חוטים')
  1. צולים את הכבדים על מחבת פסים 2-3 דקות מכל צד עד השחמה קלה
  2. מכניסים לרוטב ומבשלים תוך הקפצה כשתי דקות

אני נוהגת להגיש על פירה / אורז שומי או ממליגה
לעוד מתכוני כבד שעשויים לעניין אותכם (בלחיצה על התמונה)
סלט חצילים בטעם כבד דל שומן
כבד עוף ובטטה ברוטב ספיסי 

כבד קצוץ טבעוני 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה