29.7.16

עוגיות תמרים ואגוזים פריכיות

רולדות של תמרים, אגוזים  בניחוח עדין של תבלינים, פריכות וקלות להכנה וממכרות. זהו עוד מתכון ממחברת המתכונים של אמא. שלידו רשום עוגיות תמרים -תמר, כנראה למדה להכין אותם מחברתה תמר
*דרגת קושי: *זמן עבודה: כ-30 *דקות זמן אפייה: כ 40 דקות *כמות: כ-50 יחידות
המצרכים
1כוס שמן
1 חמאה/מחמאה רכה
1 כוס מים
2 אבקת אפיה
כ-5 כוסות` קמח
למילוי
2 קופסאות ממרח תמרים
½ עד 1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
מעט תמצית ורדים או מי זוהר
מערבבים
200 גר אגוזים קצוצים גס
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , אבקת אפיה, מערבבים ביחד לבלילה
  2. מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. אבל מאד רך. מחלקים ל5 חלקים שווים(אני שוקלת)
  3. מקררים שעה במקרר.

הכנת העוגיות


  1. מקמחים משטח עבודה אישית אוהבת לעבוד על ניר אפיה.
  2. מורחים 1/5 מקופסת ממרח התמרים  בשכבה אחידה, לא הרבה מדיי ומשארים שוליים 
  3. מפזרים ואגוזים מגלגלים לרולדה  אני נעזרת בניר אפיה לגלגול
  4. מסדרים בתבנית  על ניר אפיה משטחים את הרולדה בתבנית עם היד
  5. מסדרים את הרולדות אחת ליד השנייה שנייה 
  6. חותכים את הרולדות לפני האפייה לפרוסות
  7. ומפזרים סוכר לבן לקישוט
  8. אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות ,
  9. מוצאים  עוברים על החיתוך שביצענו 
  10. אופים עוד מספר דקות  עד שהעוגיות זהובות מעט

לאחר שהעוגיות מתקררות מעברים לקופסה אטומה.
ניתן להקפיא בקופסה אטומה.

לעוד מתכוני עוגיות שעשויות לעניין אותך :

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה