*דרגת קושי: *זמן עבודה: כ-30 *דקות זמן אפייה: כ
40 דקות *כמות: כ-50 יחידות
המצרכים
1כוס שמן
1 חמאה/מחמאה רכה
1 כוס מים
2 אבקת אפיה
כ-5 כוסות` קמח
למילוי
2 קופסאות ממרח תמרים
½ עד 1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
מעט תמצית ורדים או מי זוהר
מערבבים
200 גר אגוזים קצוצים גס
אופן ההכנה
- שמים בקערה שמן, מרגרינה, 1 כוס מים , אבקת אפיה, מערבבים ביחד לבלילה
- מוסיפים בהדרגה את הקמח כמה שנכנס עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. אבל מאד רך. מחלקים ל5 חלקים שווים(אני שוקלת)
- מקררים שעה במקרר.
הכנת העוגיות
- מקמחים משטח עבודה אישית אוהבת לעבוד על ניר אפיה.
- מורחים 1/5 מקופסת ממרח התמרים בשכבה אחידה, לא הרבה מדיי ומשארים שוליים
- מפזרים ואגוזים מגלגלים לרולדה אני נעזרת בניר אפיה לגלגול
- מסדרים בתבנית על ניר אפיה משטחים את הרולדה בתבנית עם היד
- מסדרים את הרולדות אחת ליד השנייה שנייה
- חותכים את הרולדות לפני האפייה לפרוסות
- ומפזרים סוכר לבן לקישוט
- אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות ,
- מוצאים עוברים על החיתוך שביצענו
- אופים עוד מספר דקות עד שהעוגיות זהובות מעט
לאחר שהעוגיות מתקררות מעברים לקופסה אטומה.
ניתן להקפיא בקופסה אטומה.
ניתן להקפיא בקופסה אטומה.
לעוד מתכוני עוגיות שעשויות לעניין אותך :
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה