7.12.16

קרקר פרמז'ן וגרעינים ממכר



פינוק פריך, מלוח, בשילוב גבינת פרמזן וגרעינים, מהיר הכנה טעים בטירוף, 
אפשר גם לוותר על חלק מהגרעינים או להשתמש רק בסוג אחד.
*דרגת קושי: קל *זמן עבודה: 10 דקות  *זמן אפייה: כ20 דקות, כמות: כ-70 עוגיות
המצרכים
100 גר חמאה
50 גר גבינה צהובה מגוררת
50 גר פרמז'ן מגורר
½ כפית מלח
¼ 2 כוסות קמח (כ300 גר)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף גרעיני חמניות
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעי פשתן
1 כף שומשום
3-4 כפות שמנת מתוקה/יוגורט
ההכנה
  1. מערבלים חמאה, גבינה ומלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים למעט השמנת.
  2. מוספים שמנת כל פעם כף מערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 3 ס”מ.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים עיגולים בעובי ½ ס”מ בסכין חד.
  6. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  7. אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
מצננים היטב ושומרים בכלי אטום עד שבוע.

אותה הגברת בשינוי האדרת

מוציאים את הגלילים מהמקפיא. טורפים חלבון עם קורט מלח, מברישים את הגלילים בחלבון, מגלגלים בשומשום, פרג טחון, זעתר או סומק ופורסים לעיגולים.
תודה שהגעתם עד הלום.
אהבתם את המתכון?
הישארו אות לביקורכם בצורת תגובה או עשו לייק ושתפו
והישארו מעודכנים ע"י מילויי פרטים ב'נשארים מעודכנים' בצד ימין  למעלה.
הכניסו כתובת דוא"ל ותקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם רשומה חדשה.