13.12.16

פילה דג ברוטב עגבניות וחומוס גם לילדים

דגים חריפים לשבת אני מכינה כמעט כל שבוע. הנכדים מנסים לאכול ו'זה טעים אבל חריף' הם מצקצקים ..
הם הבטיחו תכיני לא חריף ואנחנו נאכל הכול .
ואכן השבוע הכנתי להם סיר בנפרד לא חריף- אבל מעט פיקנטיות (הדגים דורשים).
הם בצעו את חלת הבית וליקקו אפילו את הרוטב מהסיר 
למתכון הנ"ל יכול להתאים כל פילה דג. ​
*דרגת קושי : ♥♥♥♥♥ *זמן העבודה: כ-15 דקות *זמן ההכנה: כשעה מספר *מנות: 6 מנות

מצרכים

6 פילה דניס מושרים שעתיים במים קרים מיץ מלימון ומלח.
½1 כוסות כוסברה קצוצה
1 ראש שום קלוף
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1-2 עגבניות פרוסות
½ גמבה פרוסה לרצועות דקות
2 פלפל אדום יבש חצוי ,נקי מגרעינים ומושרה במים חצי שעה.
1 כף רסק עגבניות
½ חצי פלפל חריף ללא גרעינים פרוס דק
½ חצי לימון מפולט
½ כוס שמן
תיבול
1 כפית סוכר
½ כפית כרכום
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית פפריקה מעושנת
½ כפית מלח

ההכנה

  1. שמים בתחתית סיר את גרגירי החומוס, מעליהם עגבניות פרוסות. מפזרים מעט סוכר מעל.
  2.  מוסיפים לסיר גמבה, חתיכות פלפל חריף, שיני שום שלמות וכוס כוסברה
  3.  ממלאים בסיר מים עד כיסוי הרכיבים
  4. מפזרים את פילה הלימון, השמן והתבלינים
  5. מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים בערך 20 דקות.
  6. מכבים את האש  מניחים את הדגים בסיר ל-5 דקות.
  7. בעזרת כף מוזגים מהרוטב  על הדג בעזרת כף כך שהרוטב יכסה את הדג.
  8.  מפזרים את הכוסברה שנותרה מעל הדגים.
  9. מנערים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות בלבד
  10. טועמים ומשפרים תיבול.

אותה הגברת בשינוי האדרת
  • לאוהבי החריף שהתעקשו לאכול מסיר זה הוגש לצד המנה פלפל חריף פרוס
  • ניתן להכין חריף בתוספת פלפלים חריפים וצ'לי גרוס

הכי טעים שיש 
והערה קטנה

קוראי היקרים, רבים נכנסים לבלוג מדי יום, יש שלא משאירים עקבות ויש המשאירים לי סימן. אני משקיעה הרבה וזמן ביצירת מתכון מדויק, צילום(גם אם לא כל כך מוצלחים) כתיבה ועריכה של כל רשומה,  וחשוב לי לקבל הפידבקים, התגובות והלייקים שלכם. אודה לכם אם תשאירו אות לביקורכם. 

* מעוניינים להישאר מעודכנים?
היכנסו לקובייה מצד ימין למעלה 'הישארו מעודכנים' מלאו פרטי דוא"ל שלכם, וקבלו הודעה בכל פעם שאעלה רשומה.