17.12.16

סירות חצילים במלית בשר ורוטב טחינה

מנה חגיגית וכיפית שכל סועד מקבל מנה משלו עשירה צבעונית וטעימה. קיימים אין ספור מתכונים של חצילים ובשר, במנה זו שולבו יחדיו חצילים, בשר, כבש, עגבניות, וטחינה. אין ספק שזהו שילוב מנצח שעושה שמחה בפה ונעים בעיין.
דרגת קושי♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ30 דקות *זמן הכנה: כ-3/4 שעה מספר מנות:4 מנות
2 חצילים מאורכים ( אם תשיגו את חציל הזברה –הוא המועדף במנה זו)

הכנת החצילים
  1. את החצילים מקלפים לאורכם כמו זברה פס כן פס לא .
  2. חוצים את החציל לשניים, משמנים את החתך בספרי שמן
  3. חורצים לאורכו חריץ כאשר משאירים בכל צד ס"מ לא חרוץ
  4. קולים כשהחתך כלפי מטה בתנור חם (200 מעלות) כ20 דקות

לציפוי
חופן עגבניות שרי פרוסות
אופציה פלפל חריף פרוס
למילוי
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כפית ג`ינג'ר טרי קצוץ דק
50 גר' צנוברים ולערבב
400 גר בשר טחון (בקר/כבש/טלה )
100 גר' שומן כבש מגורר

רסק מ2 עגבניות טריות
לתיבול
במלח, פלפל שחור, כמון, בהרת, צי'לי גרוס וקמצוץ קינמון
הכנת המלית
  1. לחם מחבת עם שומן כבש ומעט שמן זית 
  2. להוסיף ולטגן בצל עד שקיפות 
  3. להוסיף שום וג'ינג'ר ולאדות מעט 
  4. להוסיף בשר, צנוברים ותבלינים 
  5. לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה צבעו
  6. להוסיף עגבניות ולטגן עד שאין נוזלים
  7. לטעום ולתקן תיבול
טחינה
1 כוס טחינה נסיך
3/4 כוס מים
2-4 שיני שום כתושות
מיץ לימון מלח לפי הטעם
אופציונלי ½ כוס פטרוזליה קצוצה דק
לערבב עד סמיכות רצוי
הרכבה ומילוי

  1. מרחבים את הפתח שיצרנו לאורך החציל וממלאים בבשר
  2. מנחים מעל פרוסות עגבניות שרי או עגבניות פרוסות ואם רוצים גם פרוסות פלפל חריף .
  3. מנחים בתנור שחומם ל180 מעלות ואופים כ20 דקות 

ההגשה
יוצקים 2-3 כפות טחינה מוכנה על צלחת הגשה מניחים את סירות החציל מעטרים בפטרוזיליה וסומק.

מגשים עם  סלט קצוץ, חמוצים,בצל בסומק, סחוג רוטב עגבניות טרי ופיתות חמות.(בלחיצה על התמונה תועברו למתכון)

                 

חברים תהינו