24.12.16

קרמעוגית מטרפים בשלל טעמים

עוגיות החלומות -בצק פריך בטעם וניל ממולא בשוקולד איכותי, או בצק שוקולד קריספי ממולא בקרם חלבה , שפתיים ישקו..
הרעיון למתכון  של קרין גורן  עם שינויים (רבים) שלי . מרקם הבצק מאד פירורי ולפעמים יש צורך להוסיף כפית שתיים מים, תוך המנעות מהוספת יתר, הבצק לא נוח ויש לעבוד עם בצק קר בידיים מקומחות 
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: מעל שעה *מספר *מנות: 36-40 עוגיות
מצרכים לבצק וניל
100 גרם חמאה, רכה
¼ כוס שמן
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח (לא לותר מדגיש את טעם השוקולד)
למלית
קוביות שוקולד איכותיות
בחלק שמתי מטבעות שוקולד וחלק קוביות שוקולד חלב MILKA וחלק קוביות שוקולד מריר
הכי אהבתי את קוביות שוקולד החלב.
הכנת הבצק
  1. במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון להקרים את החמאה והסוכר להוסיף ביצה ותמצית וניל
  2. להקרים עד קבלת קרם תפוח להוסיף קמח, מלח וסודה לשתייה לעבד עד קבלת בצק אחיד. (עיבוד מועט משביח את העוגייה)
  3. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאשפז במקרר לשעה. 

הרכבת העוגייה ואפייתה 
  1. מגלגלים כדור קטן ביד משטחים וממלאים בשוקולד סוגרים עם הבצק ומכדררים שוב .
  2. מנחים בתבנית ומשטחים. ככל שהעוגייה דקה יותר כך פריכה וטעימה יותר .
  3. מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כעשר דקות . העוגיות צריכות להיות לבנות
  4. מקררים חצי שעה את העוגיות במקרר.
  5. ​מחממים תנור ל180 מעלו. ואופים כעשר דקות, על העוגיות להישאר בהירות והן משתטחות מעט, מרקמם יראה כלא אפוי הן מתקשות בקירור


מצרכים לבצק השוקולד
100 גרם חמאה/ ממחמאה
¼ כוס סוכר
½כוס סוכר חום כהה
1 ביצה
3/4 1 כוסות קמח
3 כפות קקאו
¼ כפית מלח
½ כפית סודה לשתייה .
למלית
כוס ממרח חלבה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
¼ כפית מלח
הכנת המלית
לערבב לבצק לגלגל 40 כדורים קטנים לאשפז במקפיא לחצי שעה.
הכנת הבצק
  1. בקערה לנפות קמח קקאו מלח וסודה לשתייה
  2. במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון להקרים את החמאה והסוכר להוסיף ביצה ותמצית וניל להקרים עד קבלת קרם תפוח
  3. להוסיף תערובת הקמח לעבד עד קבלת בצק אחיד. (עיבוד מועט משביח את העוגייה)
  4. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאשפז במקרר לשעה.

הרכבת העוגייה ואפייתה
  1. מגלגלים את הבצק ל36-40 כדורים קטנים
  2. משטחים על היד כדור בצק מנחים כדור חלבה סוגרים לכדור ומשטחים מעט.
  3. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים
  4. אופים ב180 מעלות עד שהעוגייה מתפשטת מעט ונסדקת כ10 דקות.
  5. העוגיות רכות ומתקשות לאחר קירורן

אחסון העוגיות
  • ניתן לאחסן בקופסה אטומה כשבוע ימים ואף יותר. ניתן להקפיא את העוגיות לפני או אחרי האפייה.
  • העוגיות טעימות קרות אבל חימום קל במיקרוגל (כ-10 שניות) הופך את המילית לקרם מענג.


אותה הגברת בשינוי האדרת 
  • את העוגיות ניתן לצפות במעט בברס, שביבי קרמל, סוכריות שוקולד וכו' 
  • ניתן להחליף את המלית בפונדט במבחר טעמים(בתופסת מחית תות, פיסטוק משמש וכו')
  • אפשר למלא בכל מלית אהובה כמו ריבת חלב, מרח לוטוס וכו' רק צריך להסמיך כמו בממרח החלבה

    תהינו