21.12.16

פילה דג בפרמזן מהיר הכנה ומטריף חושים

כשראיתי את פילה הסול המופשרים בצלחת החלטתי לנסות לשלב בציפוי הדג פרמזן. זה יצא טעים מעבר למצופה. שכבה קריספית של פירורי לחם, מעט קמח שקדים, תבלינים ופרמזן נתנו טעם מיוחד ומפתיע. חוסל בטרם הגיע לצלחת
המצרכים 
4 פילטים של פילה סול מופשרים
להשרות במים קרים מיץ מלימון ומלח לפחות לשעתיים(אני השראתי ללילה)
לציפוי
שמן זית    
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
½ כוס פירורי פינקו
1 כף קמח שקדים
50-100 גרם פרמזן מגוררת
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית שום גבישי
½ כפית סומק(אופציונלי)
גרדת לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ההכנה

  1. לחמם תנור(טוסטר אובן )ל 200 מעלות 
  2. להוציא את הדגים מהמשרה 
  3. ליבש בין דפי מגבת ניר
  4. לערבב בקערה את הציפוי למעט שמן הזית
  5. לשמן את פרוסות הדג במיונז משני הצדדים
  6. להדק  את תערובת הציפוי לצד ללא העור 
  7. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן על צד עם העור.
  8. לכסות בניר כסף ולאפות בתנור חם כ12 דקות 
  9. להסיר כיסוי להעביר את התנור למצב גריל ולהחזיר לשזוף קל  
אותה הגברת בשינוי האדרת 
  • להחליף לפילה דניס או מושט 
  • להוסיף עשבי תיבול לציפוי


    אנחנו נהינו תהינו גם אתם
    ערב טוב שלכם טלי

    הערה
    אומנם התמונות לא מחמאות אבל זו אחת המנות הדגים הכי מוצלחות