29.12.16

מרק עדשים ובשרים עשיר ומחייה


מרק סופני טעים ועשיר שהוא ארוחה בסיר אחד.
המרק הוכן לידיד חולה. ידידי קורא למרק מרק מחייה או מרק הברזל.
המרק נולד כשידידי העובר טיפול כימותרפי התקשר ובקול רפה, ובקש שאכין לו מרק משביע אבל לא יכול לאכול כמויות, ועוד ציין שיש לו המוגלובין נמוך ומחסור בחלבונים. בנוסף ידעתי שהרבה אוכל הוא לא אוכל (בלי קיבה),  וצריך מעט אבל מזין .
נבחרו העדשים כקטניות בעלת ערך תזונתי רב . ידעתי  שהן מכילות כמות גדולה של חלבונים, עשירות בברזל, מכילות חומצה פולית וסיבים תזונתיים כשהן מונבטות הן קלות לעיכול ובנוסף מטפחות חיידקים ידידותיים במעיים.
הוספתי חומוס מונבט שקרץ אלי ממגש ההנבטה. וידוע בשיפור מצב הרוח ע"פ הרפואה הסינית .
ברור שהמרק הוכן באהבה ולכל אורך ההכנה בורך לרפואה. (מסרים נקלטים במים ומועברים)
העדשים הושרו במים אבל הפעם לא הנבטתי . למעט המאש שעבר הנבטה. בנוסף העשרתי את המרק בעוף, רגל עגל, ופילה עגל .
הכנת המרק מורכבת משני שלבים . הכנת ציר הבשר . ובישול הקטניות




דיאטלי

בחלוקה לשמונה מנות
כל מנה מכילה כ 430 קלוריות
וכ6 נקודות שומרי משקל.

שלב ראשון- ציר המרק.
מצרכים
3 פרוסות רגל עגל- ניתן להחליף בצוואר הודו או גב עוף
250 גר` פילה עגל טרי
2 כרעים עוף
1/2 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
|1 בצל גדול
4 גזרים
3 עלי דפנה
צרור ירק  קשור בחוט -פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עלי סלרי, תימין , ענף מרווה וענף קארי ( בחרו את האהובים והזמינים לכם)
מים לכיסוי
ההכנה
להניח את המצרכים בסיר גבוה
להוסיף מים עד כיסוי
להביא רתיחה מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה ( אני בישלתי חצי שעה בסיר לחץ)
נפתרים מצרור הירק
מוצאים את הגזר  ואת הבשר העוף מוצאים למים קרים .
בשלב זה הפילה והרגל עדיין לא מבושלים לגמרי  מוצאים ומניחים בצד
מסננים את ציר המרק.
שלב שני
½ 1 כוסות תערובת עדשים (השתמשתי בירוקות, שחורות ומאש)
1 כוס חומוס בתחילת הנבטה ומקולף.
1 בצל קצוץ
½ שורש סלרי קצוץ
6 שני שום קצוצות
צרור ירק כמו בציר המרק
תבלינים :
לקלות במחבת יבשה עד עלית ניחוח קל
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי כמון
1 תרמיל הל
לטחון במכתש ועלי
בנוסף
1 כפית חוויג` למרק(אפשר כרכום)
½ כפית קארי
מלח ופלפל
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף רסק עגבניות
½-1 כפית צ`ילי גרוס
מלח ופלפל
1 כפית סילאן
1-2 לימונים - מיץ בלבד.
ההכנה
  1. מאדים על אש קטנה את הבצל הסלרי ושני השום עד שקיפות
  2. מוספים את הקטניות ומטגנים כ2 דקות.
  3. מוספים את הירק והתבלינים למעט מלח אבקת מרק ומיץ לימון
  4. מוספים את ציר המרק בשר הפילה והעצמות .
  5. מבשלים כשעה עד שעה וחצי או 40 דקות בסיר לחץ . 
  6. נפתרים מצרור הירק
  7. מוצאים מהסיר את הבשר והרגל  ושליש מתוכן המרק.
  8. בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון טוחנים את המרק.
  9. מחזרים לסיר עם עצמות הרגל . .
  10. חותכים לקוביות את הפילה ובשר העוף נקי מהעור מוספים לסיר
  11. חותכים את הגזרים ומוספים.
  12. מחממים בשלב זה עם סמיך לטעמכם ניתן להוסיף מים רותחים.
  13. מתבלים באבקת מרק ביתית ,מלח, פלפל, לימון וכפית סילאן .

ההגשה
  • להגיש עם פלח לימון
  • לפזר כוסברה קצוצה.
  • מעט שום כתוש משדרג פלאים את המרק.

טליטיפ
מרקי קטניות אני נוהגת לאכול על מצע של עלי כרוב סיני או חסה קצוצה מוסיף קלילות למרק הכבד
עופו על כנפי הדמיון כשאתם מבשלים. אל תחששו לשנות לטעמכם.
הוסיפו והפחיתו כמויות ותבלינים בהתאם לאהבתכם.
בישול הוא יצירה וכל אמן מוסיף את צבעיו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה