28.12.16

ארוחת שניצל דג, פירה וקרפצ'ו מדהימה


הרבה מאד אנשים נמנעים מאכילת דגים מכל מיני סיבות. האחד חושש מהעצמות השני מהריח ועוד .
כשנשאתי, אישי ז"ל לא אכל דגים. המנה היחידה של דגים בביתו הוכנה פעמים בשנה וזה הגפילטע פיש המתוק. מנה שסלד ממנה. דגים במשפחתו שווה לסכנה , מריח ועוד...אני, כבת של דייג ,אוהבת דגים, החלטתי שהוא חייב ללמוד אכול דגים ,אבל, לא רק לאכול אותם אלה גם לאכול באהבה. המנה האוהבה עליו ועל רב הישראלים היא שניצל פריך אז לארוחה משפחתית שבה אירחנו את הוריו, הכנתי שניצל דג. עד אז הפרגון הגדול ביותר שקבלתי מחמותי שהאוכל לפחות היה חם. להרבה לא ציפתי.
קניתי דגי ים מפולטים, השרתי בלימון ומלח בכדאי שלא יהיה ריח. לאחר מכן הכנתי קערה עם ביצה ותבלינים בדיוק כמו לשניצל, וקערה עם פירורי לחם מושחמים(אז לפני 30 שנה לא היו פירורי לחם מוזהבים היינו קולים פירורי לחם)
טגנתי שניצל מחזה עוף וכמה פרוסות פילה דג. סדרתי על צלחת הגשה והגשתי ביחד .
פתאום חמתי שואלת 'אך את עושה את השניצל כל כך עסיסי ורך?'..
'סוד מקצועי' עניתי.
ואישי 'השניצל הזה מוזר'
'טעים לך?' שאלתו, כי דעתו היא החשובה
'אמממ, כן מאד' ענה
וחמי בחיוך גדול 'זהו מעכשיו כל שבוע שניצל דג'
'זה דג ?' שאלה חמותי בזעזוע'כן'-השבתי בחיוך
'יו, לא הזהרת אותי ,אולי יש עצמות ואני אחנק' אמרה החמות בבהלה..
'אל דאגה' השבתי 'בדקתי היטב ואין עצמות'
מאותו היום אישי החל לאכול דגים, במיוחד אהב את הגפילטעפיש ברוטב חריימה ולעתים קרובות היה מכין שניצל דג או לטקס דג. כיום נזכרים בסיפור זה בחיוך וגעגוע גדול.
השניצל דג אהוב מאד על כולם, אבל ילדים מתמוגגים ממנו. וההכנה מאד פשוטה. והוא הכי טעים כשיוצא מהמחבת לצלחת חם וטרי
למתכון שניצל דג
8 פילטים של דג , רצוי דג ים (הפעם בחרתי לוקוס לרב מסתפקת בקוד או סול)
מושרים במלח ולימון לפחות חצי שעה. לאחר מכן לשטוף ולהניח במים קרים מאד לשתיים שלוש דקות להוציא וליבש במגבת נייר.
2 ביצים טרופות
לתבל בשביבי שום או שום כתוש, מעט צ`ילי גרוס , מלח ופלפל
לטבול את הדג ולהעביר לקערה ובה פירורי לחם זהובים .
לצפות היטב. לטבול שוב בביצה טבילה קצרה והעביר שוב לציפוי בקערת הפירורים ולמחבת עם שמן חם.
לטגן עד הזהבה להוציא למגש מרופד בנייר סופג .

*
להגיש מיד. הסועדים מחכים לשניצל ולא השניצל לסועדים.
אני בחרתי להגיש עם פירה שום ופרמז`ן
בסיר מבשלים 800 גר` תפוחי אדמה אדומים קלופים וחתוכים לקוביות, מים עד מחצית מגובה תפוחי האדמה וכפית מלח
מרתיחים מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי אדמה רכים מאד
בינתיים  שמים בסיר 
50 גר חמאה
4 שיני שום כתושות
ממיסים את החמאה על אש קטנה ומטגנים את השום כ-2 דקות
מוסיפים
1 כוס חלב 
ומערבבים עד שמתחיל לבעבע.
רצוי להישאר ליד הסיר ולערבב על מנת למנוע גלישה.
כאשר החלב מתחיל לרתוח, מורידים מהאש.
כשתפוחי האדמה מוכנים, מסירים את הסיר מהאש ומסננים את המים.
מחזירים את הסיר לאש ומחזירים פנימה את תפוחי האדמה
מחממים על אש קטנה עד שכל שאריות המים מתאדות. במקביל מחממים את רביכת החלב והחמאה
מועכים את הפירה במכשיר המיועד לכך. מוספים מדי פעם מהחלב
 כשהמרקם חלק, מוספים את החלב בהדרגה תוך הקצפה במטרפה ידנית  
מוספים  כ ½  כוס גבינת הפרמזן (אפשר גם כפול )
מלח ופלפל לבן לפי טעם.
לצד זה הגשתי קרפצ'ו קישואים צרובים 
מנה קלילה שמתאימה  לפתיחת ארוחה חלבית, כתוספת  או כחטיף ליד שתייה חריפה 

2 זוקיני חתוכים דק בעזרת מנדולינה(הפעם השתמשתי בקישואים)
למרוח בשמן זית את פרוסות הזקוני ולהמליח במעט מלח
את הפרוסות לצרוב על  הפלנצ'ה משני הצדדים
מקררים מעט ומגלגלים את פרוסות
מסדרים את הגללים בצלחת
מטפטפים מעט מיץ לימון מפזרים מלח גס פלפל שחור גרוס, וגבינה בולגרית צאן.




אהבתם את הפוסט?? מוזמנים לשתף או ללחוץ לייק, רוצים לקבל עדכון לדוא"ל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

חג שמח ויום חמים, סעו בזהירות הכבישים חלקים, גם לאט תגיעו לאותו מקום בדיוק. 

אני עפה לעיסוקיי 
                                                            
בייוש טלי