1.12.16

סופגניות אשל מהירות הכנה

סופגניות של אמא, כאלה שהיתה מכינה ברבע שעה והיו יוצאות בצורות משונות וטעימות בטירוף שעם השנים קבלו שדרוגים ותוספות ועדיין אנחנו אוהבים אותן עם אבקת סוכר וריבה בתית טעימה.
מצרכים
2 ביצים

2 גביעי אשל
כפית תמצית וניל1-2 כפות ברנדי(אופציונלי)
כף סוכר
350 גרם קמח תופח / קמח רגיל+1 אבקת אפיה
אבקת סוכר
שמן לטיגון
ההכנה




  1. מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר. 
  2. את הקמח מוסיפים בהדרגה (בכמה פעמים, כל פעם חלק - ומערבבים).
  3. אני אוהבת להכין במעבד המזון אבל ניתן במקסר או עם מטרפה בקערה 
  4. מחממים שמן עמוק בסיר טיגון
  5. כשהשמן חם מאד מנמיחים את השמן
  6. משמנים שתי כפות
  7. לוקחים חצי כף מהבלילה ובעזרת הכף השניה מורדים לשמן, הסופגניות תופחות ומכפילות נפח
  8. ניתן להכין קטנות עם שתי כפיות בעלות ידית ארוכה(כפיות מיילקשייק )
  9. מטגנים עד הזהבה בשני הצדדים
  10. מוצאים לנייר סופג
  11. לפני ההגשה למלא בריבה או קרם אהוב לצפות באבקת סוכר או ציפוי שוקולד 
    לשדרוג
    להוסיף לבצק גרדת לימון/תפוז
    לקישוט ולמילוי
    אנחנו הכי אוהבים עם אבקת סוכר אבל אפשר גם לקשט או למלא בקרם וניל, שוקולד חם, ריבה, ממרח טחינה וכו'
    לציפוי ניתן לצפות בשוקולד, סוכריות עדשים או כל מה שמתחשק.
    לסופגניות גדולות ממולאות
    יוצרים חור בעזרת קיסם בסופגנייה,
    מכניסים את השפיץ של שקית הזילוף לחור ולוחצים עד שהקרם מתפרץ מעט החוצה כמו הר געש קטן.לגרסה הבריאה
    לשמן תבנית מאפיס קטנים
    לצקת עד רבע מגובה התבנית מהבלילה
    לאפות בחום בינוני |(180 מעלות)כ15-20 דקות
    טיגון במחבת שקעים ניתן לטגן במחבת שקעים כזאת

    הדבר מצריך שמון טוב של כל שקע
    הפיכה בעזרת שיפודים רחבים
    והצורה פחות יפה

    תהנו