22.12.16

מרק קרם ירקות וקטניות עם לביבות קינואה

מרק עשיר מתאים לימי החורף, המשמש כתחליף לארוחה, מתאים לצמחונים וטבעונים, המורכב מקרם ירקות, שעועית שחורה ועדשים שחורות. ולידו מוגשות לביבות פריכות מקינואה. את רעיון הקציצות שאבתי ממרק שעועית שאכלתי בעבר בבית קפה ולצדו הוגשו לביבות אורז. ניסיתי לשדרג עם קינואה שלרב לא אהודה במשפחתי, אבל במתכון זה כולם אהבו.
דיאטלי
המרק

  • קלוריות למנה בחלוקה ל10 מנות: 130 קלוריות ללא לביבות הקינואה
  • נקודות שומרי משקל למנה:2 נקודות
הלביבות

  • כל המתכון 660 קלוריות (כ-20 לביבות)
  • 3 לביבות למנה: כ100 קלוריות
  • נקודות שומרי משקל ל3 לביבות: לביבות ½ 1
  • מרק+3 לביבות: 230 קלוריות
    נקודות שומרי משרל למרק+3 לביבות: ½ 3 נקודות
המצרכים

1כוס שעועית שחורה מושרת ללילה (עדיף להנבטה הפעם לא הספקתי)
1כוס עדשים שחורות מושרת לפחות לשעתיים.
2 עלי דפנה
1 בצל שלם קלוף
1 שורש סלרי קלוף ונקי(אופציה)
1 שורש פטרוזיליה( אופציה)
1 בצל גדול פרוס גס
4 שיני שום חצויות
1 גזר פרוס דק
1פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
2 ענפי סלרי פרוס גס
2 כפות שמן( צריך חצי כוס אני קצצתי)
אופציה : פלפל חריף /צ`ילי חתוך גס
תיבול
1כפית כמון טחון טרי (טיפ בפינת הטיפים)
מלח, ופלפל
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
הכנת הקטניות

  1. את השעועית הבצל השלם ועלי הדפנה  לבשל בסיר לחץ עם מים חצי שעה (בסיר רגיל עד ריכוך)
  2. להוציא אדים מסיר הלחץ להוציא את הבצל, השורשים ועלי הדפנה, הם סיימו תפקידם
  3. להוסיף עדשים( במידה וחסר מים להוסיף מים רותחים)
  4. לסגור את הסיר להביא לרתיחה ולכבות.
  5. הכנת קרם הירקות
  6. במחבת או סיר שטוח
  7. לשים את כל הירקות והתבלינים( למעט אבקת המרק) עם השמן ולאדות עם כיסוי, לערבב מדי פעם, עד שכל הירקות רכים. (כ 15-20 דקות)
  8. להוסיף כוס מים רותחים ולבשל 5 דקות.
  9. להוסיף את הירק
  10. לטחון בבלנדר יד או מעבד מזון למרקם חלק את קרם הירקות להוסיף לסיר עם מרק הקטניות להוסיף אבקת מרק, לערבב ולבשל כרבע שעה.
  11. לטעום ולתקן תיבול .
  12. להגיש לצד לביבות הקינואה

ללביבות קינואה
1 כוס קינואה מבושלת (ניתן להחליף באורז או דוחן)
1 עגבנייה קטנה קצוצה
3 כפות כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
½ כוס עירית קצוצה
2 כפות עלי תימין
2 כפות טחינה גולמית
2   כפות קמח
מלח, פלפל שחור טרי לפי הטעם

הכנה

  1. לחמם תנור ל180 מעלות לרפד תבנית בניר אפייה ולשמן בספרי שמן זית
  2. לטחון את כל המרכבים במעבד מזון 
  3. ליצור לביבות קטנות בידיים משומנות
  4. לרסס בספרי שמן את הלביבות 
  5. לאפות רבע שעה עד הזהבה קלה 
  6. להפוך ולאפות שוב עד הזהבה ש החלק העליון 
טליטיפ
  • לבישול הקטניות אני נוהגת להוסיף שקית קטנה עם זרעי קימל למניעת גזים
  • אני נוהגת להשתמש בכמון טחון טרי אני קונה זרעי כמון ושמה במטחנת הקפה וטוחנת כל פעם כמות שצריכה, הניחוח אדיר. ממליצה.


אותה הגברת בשינוי האדרת

  • להוסיף  תרד/ מנגולד/ חובזה מאודה בשלב הסופי 
  • לאוכלי הבשר להוסיף בשר בקר או רגל בקר בבישול הקטניות

    חברים, החורף כבר כאן, קר ולא נעים, אני עם התקף אסמה, חלשה מאד מהתרופות ומרק זה יסייע לי להתגבר, בקרוב פוסט על תרופות סבתא שאני בודקת את השפעתם עליי.
    שמרו על עצמכם והיו טובים.
    שלכם טלי  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה