15.12.16

נפיחות של נזירות (Pets de Nonne)

סופגניות שמתאימות להכנה מהירה  לרב משמשות אותי לאורחי פתע,  המתכון שאישי ז"ל היה מכין לילדים כשהיו קטנים ורק השם,שמתורגם מצרפתית ה"פת דה נון "שפרושו "נפיחות של נזירות", היה גורם להם להתגלגל מצחוק .סופגניות אלה הן למעשה פחזניות מטוגנות שבטיגון הבצק מתנפח פי שלוש מגודלו המקורי, ונוצרים עננים קטנים אותם אני מניחה על ניר סופג ומצפה באבקת סוכר . פשוט חגיגה לחך. חסרונם הוא שהן טעימות רק כשהן טריות וחמות, אבל אני מתגברת על כך בכך שמטגנת כל פעם כמות נדרשת.
קלילות כמו עננים
ההכנה
להרתיח בסיר
1 כוס  מים
100 גר חמאה/ מחמאה
½ כפית מלח
1 שקית ווניל
1 כף סוכר
להוסיף
1כוס קמח
לערבב היטב ולבשל עד שהבצק נפרד מהדפנות , מקררים מעט ומוספים
1 כפית גרדת תפוז / לימון
מערבבים ומוספים
4 ביצים
כל פעם ביצה אחת תוך החישה עד שנבלעת בבצק ומתקבלת בלילה אחידה . מנחים את הבצק למנוחה של חצי שעה.

מחממים שמן לטיגון עמוק,
מעבירים חלקים קטנים מהבצק עם שתי כפיות  (הן מאוד תופחות אז לא להעמיס על הסיר) אחרי הזהבה מוציאים לנייר סופג ומפדרים באבקת סוכר.

את אבקת הסוכר ערבבו עם מעט קמח תפוחי אדמה או קורנפלור הדבר גורם שאבקת הסוכר לא תיספג. 

טליטיפ

לקוראי, תודה שהגעתם עד הלום.
לחדשים שהגיעו לבלוג -  "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.
חברים, אשמח אם תשאירו אות לביקורכם בתגובה, לייק או שיתוף
יש אפשרות להירשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" בתחתית העמוד,
הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון או טיפ חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם


תגובה 1: