5.12.16

החביתה של סבתוש


לסבתא 3 תרנגולות בחצר, בכל יום היא אוספת ביצים ושומרת להכין חביתה לסבא ולנכדים.

החביתות של סבתא הם שם דבר לפעמים ביצת עיין בקן ציפור מלחם או תפוח אדמה, לפעמים אפויות בעגבנייה, ולעתים בחצ'פורי האהוב.
ולפעמים זה אומלט עשיר או חביתה משודרגת - אבל רק עם מה שירון ושני אוהבים...
אז ירון אוהב ביצת עיין ושני אוהבת חביתה וכך נוצרה החביתה הזו 

המצרכים ל2 מנות 
מחבת בקוטר 16
3 ביצי משק
2 פטריות גדולות קצוצות גס(רצוי לשלב שני סוגים)
בצל קצוץ דק(אל תספרו לילדים)
תפוח אדמה בינוני אפוי או מבושל פרוס גס
כף ממרח פסטו/עגבניות/ זיתים
מלח
ההכנה

  1. לטגן את הבצל עד שקיפות 
  2. להוסיף את הפטריות ותפוחי האדמה לטיגון קל על אש גבוה (על הפטריות להיות צרובות וקשות לא לאדות) 
  3. לטרוף שתי ביצים עם כף ממרח נבחר
  4. לצקת למחבת ולכסות לשתי דקות 
  5. להוריד מכסה ולצקת ביצה נוספת מבלי לערבב
  6. לכסות ולבשל על אש קטנה כ 3 דקות 
  7. להוריד מכסה לנעוץ סכין ליצור חתכים וע"י הטיית המחבת נדאג שנוזלי החלבון יכנסו לחתכים ויתבשלו 
  8. נכבה את האש ונהפוך את החביתה לצריבה קלה מחום המחבת  
  9. נחלק לשתיים ונגיש 

אותה הגברת בשינוי האדרת


  • להוסיף עשבי תיבול
  • להוסיף גבינות קשות 
  • להוסיף חצאי עגבניות שרי