החביתות של סבתא הם שם דבר לפעמים ביצת עיין בקן ציפור מלחם או תפוח אדמה, לפעמים אפויות בעגבנייה, ולעתים בחצ'פורי האהוב.
ולפעמים זה אומלט עשיר או חביתה משודרגת - אבל רק עם מה שירון ושני אוהבים...
אז ירון אוהב ביצת עיין ושני אוהבת חביתה וכך נוצרה החביתה הזו
המצרכים ל2 מנות
מחבת בקוטר 16
3 ביצי משק
2 פטריות גדולות קצוצות גס(רצוי לשלב שני סוגים)
בצל קצוץ דק(אל תספרו לילדים)
תפוח אדמה בינוני אפוי או מבושל פרוס גס
כף ממרח פסטו/עגבניות/ זיתים
מלח
ההכנה
- לטגן את הבצל עד שקיפות
- להוסיף את הפטריות ותפוחי האדמה לטיגון קל על אש גבוה (על הפטריות להיות צרובות וקשות לא לאדות)
- לטרוף שתי ביצים עם כף ממרח נבחר
- לצקת למחבת ולכסות לשתי דקות
- להוריד מכסה ולצקת ביצה נוספת מבלי לערבב
- לכסות ולבשל על אש קטנה כ 3 דקות
- להוריד מכסה לנעוץ סכין ליצור חתכים וע"י הטיית המחבת נדאג שנוזלי החלבון יכנסו לחתכים ויתבשלו
- נכבה את האש ונהפוך את החביתה לצריבה קלה מחום המחבת
- נחלק לשתיים ונגיש
אותה הגברת בשינוי האדרת
- להוסיף עשבי תיבול
- להוסיף גבינות קשות
- להוסיף חצאי עגבניות שרי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה