12.6.18

לרדת במשקל ולהנות מהתהליך


לאחר שהשלתי מעלי כ-25 ק"ג ממשקלי ועדיין בעצומו של תהליך משתפת אותכם בסוד שלי להרזיה מושלמת. 

בראש וראשונה דואגת לארוחות מאוזנות, מזינות וטעימות מקפידה שיכלו את מרכיבי המזון, להם זקוק הגוף. בכלל לחץ בזמן ועבודה משעות הבוקר המוקדמות אני מחפשת אוכל מהיר הכנה ומזין. בכדאי להצליח בתהליך צרפתי לי חברות לדרך, אני מבשלת עבורן אוכל טעים, מה שמחייב אותי להכין ארוחות טעימות עם מעט קלוריות וכך אנחנו מצליחות לרדת ביחד 
והחלטתי לחזור למוצר אינסטנט שמגיע
 בצורת אבקה עשירה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים.
  שייק הרבלייף - שייק שמהווה תחליף טעים, מגוון, מאוזן  לארוחה שלמה המכילה את כל רכיבי המזון, להם זקוק הגוף. רק לערבב ולשתות. ויחד עם זאת לאחר שייק בבוקר להרגיש שובע, ללא סובלת מנפיחות, כבידות, עצירות ויחד עם זאת כבר לא מנקרת במשך היום, פחות עיפה ופתאום יכולה לצאת לצעדות, להתאמן ולרדת במשקל עם חיוך.
השייקים מקלים על חיי כבר לא קוצצת ירקות בארבע בבוקר, ומעמיסה גבינות פרכיות כדאי שיהיה לי ארוחה בוקר 
בעבודה. פשוט משקשקת בשייקר אבקת הרבלייף ולוגמת בעונג.יחד עם שתי ארוחות עקריות ושתי ארוחות בניים מאוזנות ומנוקדות, אני יורדת במשקל בכייף.

לדברי פרופ' דיוויד היבר, יו"ר המכון התזונתי של חברת הרבלייף והוועדה התזונתית המייעצת של החברה: "אנשים צורכים ביום כ-15% חלבונים, בעוד שהרמה האידיאלית המומלצת לצריכה היא כ-30% - משקאות החלבון של הרבלייף, מהווים תחליף לכמות החלבונים היומית"
אבקות השייק מהוות פתרון קל ונוח לקבל ארוחה מאוזנת, בפחות משתי דקות.
מתכון להכנת שייק וניל שקדים ואפרסק

 מצרכים
2 כפות תערובת אבקה להכנת משקה בטעם וניל
250 מ"ל חלב שקדים

אפרסק קטן
1/4 כפית תמצית שקדים
מספר חתיכות ג'ינג'ר
ההכנהמניחים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבלים עד שקוביות הקרח מרוסקות היטב. קוביות הקרח הן אופציה לא חובה.

מתכון להכנת שייק חלבון עם חלב שקדים ושוקולד 
 המצרכים
2 כפות תערובת אבקה להכנת משקה בטעם שוקולד
3 כפות מדידה אבקת חלבון

1 כוס חלב שקדים לא ממותק
3-5 קוביות קרח
ההכנהמניחים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבלים עד שקוביות הקרח מרוסקות היטב. קוביות הקרח הן אופציה לא חובה.
אישית בעבודה מוותרת על הקרח ומשקשקת בשייקר 
להרבלייף מגוון טעמים לשיקיים מגוון, מניסיוני השייקים בריאים הם מרכיב חיוני לגופי ממליצה לצורך באופן קבוע יום יומי. השייקים מושלמים במיוחד בתקופת הקיץ ועוזרים לנו לקבל אנרגיות חדשות לגופנו כי מכילים מרכיבי המזון החיונים במעט קלוריות.
ממליצה!!
לאתר החברה 
.http://www.herbalisrael.co.il



8.6.18

דג סלמון בעשבי תיבול -בקלי קלות



חששות כבדים לוו אותי בעבר בהכנת דג הסלמון, תמיד חששתי שהדג יתייבש ולא יהיה טעים. מספר ניסיונות ולמדתי שלדג מספיק 12 דקות בתנור חם . יוצר עסיסי ועים ביותר. הפעם מביא מתכון בסיסי לסלמון בעשבי תיבול 
המצרכים
400 גרם דג סלמון
פרוס לשתי מנות
2 כפיות
 שמן זית
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי של דורות4 שיני שום פרוסות דק
כפית ממרח לימון כבוש
מלח ו
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
ההכנה
  1. מחממים תנור ל -200 מעלות.
  2. בקערית קטנה מערבבים את השמן עם התבלינים.
  3. מורחים על הדג את התערובת וכשהתנור חם מכניסים הדג לחום של 200 מעלות לעשר דקות.
כעבור עשר דקות מורידים ל-180 מעלות לעוד כ2-5 דקות (תלוי בעובי הדג)  עד שהדג משנה צבעו
בתאבון
אולי תאהבו גם מתכוני דגים אלה:
        פילה דניס בנוסח סצ'ואן/ שומרי משקל



 
                                                          שניצל דג



תהנו


6.6.18

עוגת שוקולד מטריפה וצבעונית


עוגה בחושה מהירת הכנה עסיסית וטעימה, עשירה בשוקולד, מעוטרת בצבעוניות, חגיגה לעיניים ולחך,
באדיבות חברת כרמית

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:כ20 *דקות זמן אפיה:כחצי שעה *מספר מנות: תבנית בקוטר 24, כ10-12 מנות 
  
המצרכים

200 גר' שוקולד מריר של כרמית שבור לחתיכות
½ כוס סוכר לבן
¼ כוס סוכר חום דחוס
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות
5 ביצים
5 כפות קמח תופח
לציפוי
 100 גרם שוקולד מריר של כרמית שבור לחתיכות


1/3 כוס שמנת מתוקה

2 חבילות וופלים אגו בטעם שאוהבים

מרשמלו כרמית בטעם ובצורה שאוהבים

בייגלה מצופה שוקולד אגו בטעם שאוהבים

סוכריות על מקל של כרמית בטעם שאוהבים

חופן מטבעות שוקולד של כרמית


אופן ההכנה
  1. מחממים תנור מראש ל-180. 
  2. ממיסים שוקולד, שני סוגי סוכר וחמאה. 
  3. מוסיפים את הביצים אחת, אחת ומערבבים, שימו לב שהשוקולד לא יהיה חם מידי. 
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים. 
  5. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
  6. מצננים את העוגה לחלוטין, משחררים בזהירות מהתבנית והופכים על צלחת הגשה כך שהצד התחתון של העוגה יהיה עכשיו העליון.
  7. מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד מריר, ממתינים דקותיים ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק של גנאש שוקולד. 
  8. מורחים את הגנאש שוקולד על כל העוגה, כולל הדפנות. 
  9. מדביקים ציפוי של וופלים מבסיס לעוגה כמו גדר. ממלאים את החלק העליון בשלל ממתקים צבעוניים ומשמחים.

יש לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר, אך לשים לב שזאת לא תעלה על 30 מעלות.(לא לשמור במקרר, הממתקים יאבדו את הברק ויספגו לחות)

          מאחלת סופ"ש מתוק ומיוחד 



4.6.18

מה בין אבקת סודה לשתיה לאבקת אפייה?



שנים לא הבנתי את ההבדל בין אבקת אפיה לסודה לשתיה, הייתי שמה בעוגות ובעוגיות מה שזמין , אבל גילתי שזה לא אותה תוצאה אז חקרתי קצת .

מסתבר שאבקת הסודה לשתייה מופעלת על ידי נוזל חומצי (חומץ, מיץ לימון, יוגורט ווכו'), ואילו אבקת האפייה מתחילה את פעולתה כשהיא באה עם במגע עם נוזלים, ולא משנה מאיזה סוג. שתיהם מכניסות אוויר לתערובת  
ההבדל בין השתיים ש
עוגיות עם סודה לשתייה ייצאו מהתנור שטוחות ופריכות; עוגיות עם אבקת אפייה ייצאו תפוחות ויותר יזכירו במרקמן עוגה. ומה עם עוגיות שיש בהן משני החומרים? אלה ייצאו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שזה תכלס - העוגייה המושלמת
וטלי טיפ
לבדיקה שהמוצר טוב

אם
אבקת אפייה מבעבעת כשאת מכניסה כפית אבקה לכוס מים היא טובה.
ו
סודה לשתייה:  אם מכניסים כפית לתוך קערה עם חומץ ומתרחשת תסיסה  היא טובה

בקיצור, אין תסיסה /ביעבוע  להזביל

31.5.18

פריו סנטר- המומחים למחלות חניכיים



השתתפתי השקה חגיגית של 'פריו-סנטר' - מרפאת מומחים המציעה מגוון טיפולי חניכיים, ושיניים. לאחר הצלחה גדולה של המרפאה בקרית מוצקין, הורחבה המרפאה למרכז רפואי במיקום חדש, ברח' אח'י אילת 34 בקרית-חיים. מרפאת 'פריו-סנטר' הוקמה ע'י ד'ר יניב מאייר וד'ר ערן גבאי, רופאים מומחים לרפואת חניכיים העובדים ברמב'ם
עבורי ביקור במרפאת שיניים זו טראומה.רופאי שיניים זו טראומה. בילדותי טרם התחלפו שיני החלב רופא השיניים בבית הספר (זוכרים שהיו רופאי שיניים בביה"ס?) החליט לעקור לי שתי שיניי חלב בכדאי לזרז החלפת שיניים, הייתי בכיתה אלף 
הושיבו אותי על כיסא תפסו חזק ומשהתנגדתי גם חטפתי מכה חזקה שאת טביעת כף ידו של הרופא נשאתי על ברכי זמן רב, וכך נעקרו שתי שיניים קדמיות עליונות, ולקח כמעט שנתיים שעד שצמחו לי שיניים חדשות.

מאז משתדלת להמנע מלהגיע לרופא שיניים, רק כשהכאב לא נסבל מגיעה לטיפול ראשוני וכשהכאב עובר נעלמת..
הביקור במרכז 'פריו סנטר' היה עבורי חוויה מתקנת,מרפאה מרווחת משתרעת על כ200 מ"ר מרובה ובה 
5 חדרי טיפולים, חדרי רופאים, חדר צילום, חדר קבלה, חדר ציוד. מאד מרווח, מאור, מרגיע ומזמין.

אחד מחדרי הטיפול 
 את המרפאה מנהלים ד"ר יניב מאייר וד"ר ערן גבאי. רופאים מומחים לרפואת חניכיים. שגיסו סביבם צוות של רופאים, שינניות וסייעות מהיימנים, מקצועיים, בעלי ניסיון ותודעת שירות גבוהה שסמו להם למטרה לעבוד עם הציוד המתקדם ביותר, ליצור שתופי פעולה עם רופאים אחרים כשלנגד עיניהם עומד טובת המטופל.
חדר חיטוי 
בין טיפולי המרכז: בעיות של דלקות חניכיים, שיניים כלואות, חוסר שיניים/שתלים, נסיגת חניכיים ורגישות שיניים, חוסר עצם וכן בנגעים בחלל הפה.


המרפאה נבחרה ע"י  עיתון גלובוס כמרפאה מובילה בחדשנות רפואית ואף קבלה את אות המרפאה "מרכז שתלים מוביל עולמי" כהערכה לפועלה בתחום הכירורגיה וההשתלות.ד'ר יניב מאייר וד'ר ערן גבאי , רופאים מומחים לרפואת חניכיים צידו אותנו בערכת בריאות הפה של חברת Oral B עם מברשת השיניים החשמלית ומי פה להגיינת הפה
הפיקו את האירוע צוות מנצח: חגית יצחק- אסטרטגיה שיווקית, היח"צ של לימור כרסנטי ועוזרתה מירי אברהם, וארז מקונדיטוריית פאי שהגיש פינגר פוד מעולה.


פריו- סנטר, שדרות אח"י אילת 34, קריית חיים


לפרטים זימון תורים וייעוץ- 04-8733337
אתר-         http://www.periocenter.co.il
בפייסבוק- https://www.facebook.com/PerioCenter


15.5.18

סלט גזר, עירית, פקאן סיני וחמוציות ממכר

סלט מעולה שמשלב גזר, עירית, פאקנים וחמוציות בוינגרט עשיר של חרדל דיז'ון ממכר, שקוצר תשבוחות ואהוב על כולם
*דרגת קושי:♥♥♥ *זמן הכנה: 10 דקות *מספר מנות 4-6
המצרכים 
1 שקית(400 גר) גזר מגורר
1 חבילה עירית קצוצה

50-100 גרם פאקן סיני
½-1 כוס חמוציות
(כ100 גרם)
ויניגרט חרדל דיז'ון
¼ כוס שמן קנולה 
3 כפות חומץ טבעי משומר 5% 
2 כפות שטוחות סוכר חום 
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים 
½ כפית מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם (¼ רבע כפית)
3 שיני שום כתושות (השתמשתי בשתי  בקוביות תיבולית דורות).
 ההכנה
  1. לשים בקערה את הגזר החתוך
  2. לקצוץ את העירית ולחתוך את הפקאן הסיני. 
  3. לערבב הכול יחד בקערה גדולה.
  4. לערבב היטב בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב.
  5. לפני ההגשה לאחד את הרוטב עם הסלט 

8.5.18

עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל-שקדים לטבעונים

המותג אלפרו מציע מתכון חגיגי לעוגת תפוחים טבעונית ומושקעת, ללא חלב, וניתן להחליף את הקמח בקמח קונדיטור ללא גלוטן, המתאימה לארוחת חג שבועות.
לעוגה בגודל תבנית 26
מרכיבים

לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים:
3
 תפוחים ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
 
50 גרם שמן קוקוס
1
 כוס סוכר חום
3
 כפות אלפרו סויה לבישול
1/2
 כוס שקדים מולבנים פרוסים
לבלילה
 1
כוס משקה שקדים אלפרו
 1
גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל
 1
כוס סוכר 
1
 כפית תמצית וניל 
קמצוץ מלח
1/3
 כוס שמן קנולה
2
 כוסות קמח לבן
3
 כפות קורנפלור
1
 שקית אבקת אפייה
לקרם וניל-שקדים
1
 כוס משקה שקדים אלפרו
1
 כוס שמנת מתוקה פרווה 
1
 חבילת אינסטנט פודינג וניל
ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה

הכנת הכרמל

  1. במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים שמן קוקוס. מוסיפים סוכר חום
  2. מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין. 
  3. מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות.
  4. כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש 
  5. יוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
  6. מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב. מניחים בצד
  7. מסדרים את פלחי התפוחים עם ציידם הישר על פני הקרמל, ומצמידים כלפי מטה.

הכנת העוגה
  1. בקערה טורפים משקה שקדים עם מעדן בטעם קרמל עד שהתערובת חלקה. מוסיפים סוכר, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ומערבבים שנית
  2. בקערה נפרדת מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, ובוחשים רק עד שאין גושים. 
  4. יוצקים חצי מהבלילה על התבנית עם התפוחים, ומחליקים אותה עד לכיסוי מלא של התפוחים. 
  5. יוצקים את החצי השני לתבנית השנייה ומיישרים.
אפיית העוגה
  1. מכניסים את שתי התבניות למדפים שונים בתנור ואופים במצב טורבו כ-35 דקות, עד שהבלילה מתמצקת ומשחימה וקיסם הנכנס לתוכה יוצא יבש. 
  2. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות מוחלטת
הכנת קרם וניל-שקדים
  1.  יוצקים לקערת מיקסר משקה שקדים, שמנת מתוקה פרווה אינסטנט פודינג וניל. 
  2. מקציפים על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. 
  3. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
הרכבת העוגה
  1.  מזלפים את קרם הווניל על חצי העוגה ללא התפוחים. 
  2. לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל, והופכים בזהירות מעל קרם הוניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון (אפשר להיעזר בצלחת).
  3.  מסירים את נייר האפייה מעל החלק העליון של העוגה. 
  4. מניחים את השקדים המקורמלים שנותרו במחבת במרכז העוגה (אם הקרמל טיפה התמצק, מחממים שנית ואז יוצקים מעל מרכז העוגה). 
  5. מגישים או שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.
    אלפרו לרגשים לחלב וטבעונים


החג השבועות ידוע בתפריט המאכלים החלביים המוגשים לאורכו, אלא שבשנים האחרונות גברה המודעות לרגישים/נמנעים מלקטוז או גלוטן, או הנמענים מסיבות שונות.
אלפרו, מותג משקאות ושמנות מהצומח, מציע  לשבועות  סדרה של 3 מוצרי  שמנת  על בסיס צמחי:   שמנת אורז, שמנת סויה ושמנת קוקוס, אשר אינן מכילות לקטוז או גלוטן.
השמנות של אלפרו מהוות אלטרנטיבה  לבישול רטבים, פסטות, מרקים, הכנת דברי מאפה וקינוחים ללא שימוש בחלב/שמנת. מתאימות במיוחד לרגישים ללקטוז, צמחונים, טבעונים, לאלו המחפשים אורח חיים בריא (ב- 3 השמנות אחוזי שומן נמוכים, בין 5%-9%) ולשומרי כשרות.
היתרונות של שמנות אלפרו מגוונים: בעלות מרקם קטיפתי של שמנת, ללא לקטוז ועל כן קלות לעיכול, מופחתות שומן וקלוריות, כשרות פרווה היות והן על בסיס צמחי ולכן מתאימות לקינוחי פרווה גם לאחר ארוחה בשרית.


5.5.18

אני הולכת!!!


כבר שנים שאני לא צועדת, במקרה הטוב גוררת רגלים לרכב או בקניון, כן, כמו שכתבתי לא צועדת אלה גוררת רגלים מתנדנדת מצד לצד ויש אומרים 'מתגלגלת', בנוסף למדתי לחיות עם כאבי ברכיים, אגן וכתפיים, ככה אני חיה 20 שנה מאז ריסקתי את הפיקה בברך- נמנעת מלצאת לטיולים, בקושי הולכת.. אמרו לי תרדי במשקל זה יועיל- אז ירדתי מעל ל-20 ק"ג, ללא הועיל.
לפני כשנתיים חבריי יוליה ואופיר החלו לשווק מדרסים, מדרסים ביודינאמיים, מדרסי פוטבלאנס.
הציעו לי מדרסים ואני סקפטית חייכתי והמשכתי לסבול. לפני שנה בברית של בנם של  אופיר ויוליה שמעתי המלצות למדרסים – ועדיין הייתי סקפטית, אבל שאלתי את האורתופד ושוב הוא בזלזול – חבל על כספך.. וכך לקח לי עוד שנה עד שיוליה הודיעה לי 'בלי ויכוחים,  את באה להתאים מדרסים' הגעתי סקפטית למכון שלהם.
ואופיר במקצועיות ישר אבחן ונתן המלצות והסבר. עליתי על משטח הבדיקה הממוחשב נבחר מדרס והותאם לי אישית. בשעה הראשונה נראה לי שאני הולכת על עננים.. עונג.. במיוחד שהמדרס דק במיוחד ומתאים לכל נעל. לא שמעתי להזהרתה של יוליה להתחיל להלך עם המדרס בהדרגה, וצעדתי להנאתי מספר שעות ,והתחלתי להרגיש לחץ ברגל כאבי גב. ברכיים ואגן. ויוליה ואופיר היו קשובים ושוב הסבירו שיש להרגיל את הגוף בהדרגה למדרס, והתחלתי ללכת על המדרסים בהדרגה. כל יום עוד שעה שעתיים, לאחר כשבועיים הנכד העיר לי סבתא את ממש הולכת ולא מתגלגלת..
כבר חודשיים עם המדרסים, והפלא קרה אני שנמנעתי מהליכה יוצאת להליכות ארוכות. כבר לא מזמינה מונית מההסעה של העבודה הביתה – צועדת ברגל בלי כאבים. וכשמזג אויר נאה יורדת מהסעה שתי תחנות לפי התחנה הסופית וצועדת הביתה בהליכה מהירה.
קשה להסביר את התחושה שאני יכולה ללכת, פשוט לצעוד קילומטרים ולא מטרים. עם כתבת פוסט זה נזכרתי בעוד תופעה שנעלמה .. מאז שאני זוכרת את עצמי כפות הרגליים שורפות לי בערבים, פשוט תחושת חום.. וגם תופעה זו נעלמה.
סיכומו של דבר כועסת על עצמי שלא התחלתי להשתמש קודם במדרסים ואת רופא האורתופד שטען שמדרס לא יעזור לי אני מחליפה לא פני שאבקר אצלו עם אופיר.
ואז באה השאלה לאופיר אך קרה הפלא?
ואופיר הסביר מדרס הינו אביזר אורתופדי שמטרתו למזער את העומסים השונים והלא מאוזנים המצויים בכף הרגל הנגרמים לעיתים בגין מבנה אנטומי מולד, ואצלך בעקבות הפציעה בברך, עם המדרס שהותאם לך אישית התחלת ללכת מאוזן. הגוף לא היה רגיל לכך והגיב בכאב, אבל בהתמדה הרגלת את הגוף לאיזון הנכון והשלד שעומד נכון מגיב לכך ואת כבר לא מתגלגלת ומתנדנדת. ויוליה הוסיפה 'טלי ההליכה שלך השתנתה בצורה שאפילו אותי, שמכורה למדרסים הללו, הפתעת'
עוד אציין שאת המדרס הכין אופיר בפגישה אחת בכמה דקות של אבחון במכשיר ועיצובו ע"י המכשיר.
והכי כייף שאת המדרס אני יכולה לנעול עם כל נעל שלי ואין צורך בנעלים מיוחדות והם גם נכנסים לנעלי הערב שלי.  
תשאלו מה אורך חייו של המדרס
 ברור שככל שמשתמשים יותר כך צריך להחליף יותר אולם במדרסי ה
פוטבאלאנס המדרס ניתן להתאמה מחודשת לאורך זמן, ללא צורך ברכישת מדרסים חדשים  השרות חינם לאורך כל חיי המדרס.
ושאלת השאלות – מדרסים זה מוצר יקר – כמה זה עולה?
כשאני שמעתי את המחיר נדהמתי - המחיר  נע בין: 390 ₪ - 790 ₪ בהתאם למצב הרפואי, וישנם החזרים דרך קופות החולים.
היכנסו לאתר החברה  ולדף הפייסבוק קראו והשכילו
 כי על איכות לא מתפשרים!

חברים, לרכב אנחנו עורכים בדיקות תקופתיות מתקנים פגמים בכדאי שישרת אותנו נאמנה.
הגוף שלנו לא פחות חשוב, מחוייבים אנו לתחזק אותו ובדיקת התאמה למדרסים הינה חלק מתחזוקת השלד.


יוליה ואופיר ממתינים לכם
הבדיקה בחינם!!!

1700-50-68-50

כשטלי ממליצה זה משתלם וזה כדאי
נ.ב – אל תשכחו לציין שהגעתם דרכי זה ישתלם לכם
 #פוטבאלאנס #FOOTBALANCE 

28.4.18

סלט לקט נורמנדי וסלמון

לאחרונה אני מחפשת מנות משביעות, דלות קלוריות, מהירות הכנה ורצוי גם שיהיה ניתן לההכינם מראש, לארוז ולקחת לעבודה. אחד הפתרונות הם הסלטים שמכילים גם חלבון. סלט זה אין צורך לקצץ משתמשים בלקט נורמדי, שאהוב עליי ביותר, רוטב שמשקשקים בשייקר או צנצנת, מוספים סלמון וחצי ביצה קשה, ויש ארוחת צהריים עשירה וטעימה. 
דיאטלי
קלוריות לכל המתכון: 580 קלוריות
בחלוקה ל-4 מנות:   122 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה: ½3 נקודות למנה

*דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-5 דקות *מספר מנות: 4 מנות
לסלט
½ חצי שקית לקט נורמנדי
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 בצלים ירוקים קצוצים
100 גרם סלמון מעושן
2 ביצים קשות
רוטב
1 כף שמן זית
1 קוביית שום כתוש דורות (לחלופין שן שום כתושה)
½ כוס מיץ לימון
1 כפית חרדל
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק(אופציונלי)
מלח, פלפל
לפי הטעם
ההכנה
  1. להניח את לקט הנורמנדי בסיר למיקרוגל להוסיף כ2 כפות מים 
  2. לבשל כ 10-12 דקות עד ריכוך הירקות
  3. לסנן ולקרר 
  4. את פרוסות הסלמון לגלגל לרול ולפרוס
  5. את הרוטב לערבב בשייקר או צנצנת קטנה. 
הרכבת הסלט
  • לשים בקערה נאה את הלקט 
  • לצקת רוטב ולערבב 
  • לסדר  מעל את גלילי הסלמון וחצאי בצים קשות 
*לפינוק להגיש בצלחות אישיות עם קורטונים מלחם שיפון מלא של " מאפיית ברמן"


תהנו 


7.3.18

שרימפס ברוטב שמנת שום ולימון

חברים הודיעו שמגיעים, אני עומדת מול המקפיא ומתלבטת מה להכין לארוחת ערב, שקית השרימפס צצה מאי שם ..אולי.. אמממ.. זה לא שרימפס טרי, זה נקנה קפוא ומסתבר שגם בושל, ניסיתי להכינו בטיגון והתוצאה הייתה מזעזעת ..במיוחד עבורי שרגילה לשרימפס טרי מדייגיי מכמורת או משוק עכו. החלטתי לקחת סיכון ולנסות להכין רוטב טוב ולזרוק לבישול קצר את השרימפס. התוצאה מעדן
המצרכים
400 גרם שרימפס נקי
1 חבילת פטריות טריות
60 גרם חמאה
4-6 קוביות שום
1 שמנת לבישול 10%(250 מ"ל)
ענף לימונית /גרדת לימון
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת מרק פטריות(אני השתמשתי בתבלין פטריות שאני מכינה מפטריות מיובשות טחונות )
מלח ופלפל
2 כפות מיץ לימון 
ההכנה
  1. מפשרים את השרימפס במים רותחים ומסננים
  2. ממיסים 30 גרם חמאה ומטגנים את הפטריות כשלוש דקות, מעברים לקערה .
  3. מנחים במחבת את החמאה הנותרת מוספים שום ומטגנים עד השחמה.
  4. את השמנת תוך כדי בחישה
  5. מוסיפים את התבלינים בוחשים ומבשלים עוד כ3-4 דקות או עד שיסמיך.
  6. מוסיפים את הפטריות  טועמים ומשפרים טעמים 
  7. מוספים את השרימפס(אני נוהג להסיר את הזנב שנותר)בוחשים ומבשלים 3-5 דקות
  8. מוספים פסטה מבושלת 
  9. לפני ההגשה מוספים מיץ לימון 
  10. בהגשה לעטר בעירית קצוצה או כוסברה או נענע 
    טעם גן עדן