26.8.24

דוקסל פטריות וכמהין ורוטב פטריות וכמהין

מעדן פטריות המשמש כמילוי הנעשה בבישול בחצי אידוי. ואם מוספים לו שמנת מתוקה/קרם קוקוס מתקבל רוטב פטריות מדהים. 
 הכינו נייר אפייה בקוטר של שני ס"מ יותר גדול מגודל המחבת שבו תכינו את הדוקסל.

דוקסל פטריות כמהין על מצע פירה כרובית

דוקסל פטריות כמהין על מצע פירה כרובית

ההכנה
1 בצל סגול  קצוץ דק 

כף חמאה לחמם במחבת ולהוסיף את הבצל עד ריכוך.

להוסיף 400 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק. (במעבד מזון)

לערבב ולהמליח בחצי כפית מלח .

לכסות את המחבת בנייר האפיה. מה שייצור חצי אידוי.

לבשל על אש קטנה עד שאין נוזלים.

לתבל בפלפל שחור, כף שמן כמהין ומעט לימון

לרוטב דוקסל וכמהין

לתערובת הדוסקל פטריות כמהין  יש להוסיף 500 מל' שמנת מתוקה/פרווה או 400 מל' קרם קוקוס . להביא לרתיחה ולטבל במלח ופלפל.
זה מתאים כרוטב לפסטה/דגים שניצלים בורקס בשר וכו'

טליטיפ
והצרפתים יכעסו עליי , חלק מהפטריות אני משאירה פרוסות. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה