מקור למנה זו הוא מחוברת שומרי משקל 'דגים' . הרוטב של המנה מיוחד ואני מאד אוהבת אותו,
במקור המנה נעשת עם דגי בורי שלמים,
מאחר ולא היה לי דג בורי שלם החלטתי לעשתו עם מה שיש בבית, ועשתי עם דניס מפולט. ההפתעה היתה שהדניס המפולט ספג את הטעמים יותר טוב מהבורי והמנה היתה נפלאה!
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: ½ שעה
זמן אפיה: כ-15 דקות
מספר מנות: 4 מנות
דיאטלי
קלוריות בכל המתכון: 1450קלוריות
בחלוקה לארבע מנות:355 קלוריות
נקודות שומרי משקל: 9 נ'
המצרכים
קלוריות בכל המתכון: 1450קלוריות
בחלוקה לארבע מנות:355 קלוריות
נקודות שומרי משקל: 9 נ'
המצרכים
4 פילה דניס במשקל 150 גרם לדג
לרוטב
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין יבש
1 כף סוכר חום
½כוס מים
3קוביות ג'נג'ר דורות
4 קוביות שום כתוש
4 קוביות כוסברה
1 כפית לימונית(החלק הלבן)קצוץ דק לחלופין גרדת לימון
ההכנת הרוטב
שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים עד קבלת רוטב אחיד
ההכנת הדגים
- מרססים תבנית בשמן
- מסדרים מעל את הדגים בצפיפות
- יוצקים את הרוטב על הדגים
- אופים כעשרים דקות בזמן האפיה מדי פעם יוצקים מעט מהרוטב על הדג
הירקות
3 גזרים חתוכים לג'וליאנים
8 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
2 פלפלים חריפים חתוכים לרצועות דקיקות
1 כף שמן להקפצה
לחמם את השמן במחבת
להקפיץ את הגזר והפלפלים כ3-4 דקות
להוסיף בצל ירוק ולהקפיץ עוד דקה.
צלחות המנה
צלחות המנה
מניחים את הדג על צלחת גדולה
מסדרים מסביב את הירקות
אותה הגברת בשינוי האדרת
החליפו בכל דג אהוב מפולט או שלם לאוהבי החריף
הוסיפו לרוטב צ'לי חריף גרוס
ניתן להוסיף לירקות שעועית ירוקה ופטריות
ניתן להוסיף לירקות שעועית ירוקה ופטריות
תהנו
תודה, עכשיו הרבה יותר טוב. ואין כמו דניס.שבוע טוב
השבמחקאתי , תודה רבה . שבוע קסום לך
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחק