25.4.15

פילה דניס בנוסח סצ'ואן/ שומרי משקל


מקור למנה זו הוא מחוברת שומרי משקל 'דגים' . הרוטב של המנה מיוחד ואני מאד אוהבת אותו,

במקור המנה נעשת עם דגי בורי שלמים,
מאחר ולא היה לי דג בורי שלם החלטתי לעשתו עם מה שיש בבית, ועשתי עם דניס מפולט. ההפתעה היתה שהדניס המפולט ספג את הטעמים יותר טוב מהבורי והמנה היתה נפלאה!
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: ½ שעה
זמן אפיה: כ-15 דקות
מספר מנות: 4 מנות

המצרכים4 פילה דניס(2 דגי בורים במשקל 400 גר)
לירקות
לרוטב
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין יבש
1 כף סוכר חום
½כוס מים
1 כפית שורש ג'נג'ר מגורר דק
4 שיני שום כתוש

ההכנת הרוטב
שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים עד קבלת רוטב אחיד
ההכנת הדגים
מרססים תבנית בשמן
מסדרים מעל את הדגים בצפיפות
יוצקים את הרוטב על הדגים
אופים כעשרים דקות
מדי פעם יוצקים מעט מהרוטב על הדג

הירקות
3 גזרים חתוכים לג'וליאנים
  8 גבעולי בצל ירוק  חתוכים לרצועות
2 פלפלים חריפים חתוכים לרצועות דקיקות
1 כף שמן להקפצה
לחמם את השמן במחבת
להקפיץ את הגזר והפלפלים כ3-4 דקות
להוסיף בצל ירוק ולהקפיץ עוד דקה.
הרכבת המנה

מסדרים את הדג על צלחת גדולה
מסדרים מסביב את הירקות


אותה הגברת בשינוי האדרת
החליפו בכל דג אהוב מפולט או שלם לאוהבי החריף
הוסיפו לרוטב צ'לי חריף גרוס
תהנו