26.4.15

סנייה כרובית, פטריות ועגבניות בטחינה


סנייה טבעונית המורכבת מכרובית, פטריות פורטובלו עגבניות, ומצופה בטחינה וצנוברים - פשוט מעדן.
את הרעיון שאבתי מהבלוג הנפלא ,'לא על החסה לבדה'. הכנתי לכבוד חברה צמחונית בשבת של ברברקיו.

דרגת קושי: קל
זמן הכנה: ½ שעה
זמן אפיה: כ-30 דקות

מרכיבים לירקות

1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים רחוצה
3 פטריות פורטו בלו גדולות
 3 פטריות שמפיניון 
3 עגבניות פרוסות
 6 שיני שום בקליפתם
כפית שום כתוש
הכנת הירקות
לרפד תבנית גדולה במעט ספרי שמן
לסדר בתבנית גדולה את העגבניות והפטריות
לפזר שום בקליפתו
לשמן מעט את הירקות בספרי שמן
ולאפות כ20 דקות ב200 מעלות.
להוציא מהתנור
לסדר את הכרובית בתבנית מרופדת בניר אפיה ומשומנת
לשמן בספרי שמן לפזר  שום כתוש בין פרחי הכרובית
להמליח ולפלפל
לאפות בתנור חם עד הזהבה
לטחינה
  ½ כוס טחינה גולמית מלאה
מיץ לימון לפי הטעם
1כפית שום כתוש
מיץ מ ½ לימון
מלח לפי הטעם
מים קרים


הכנת הטחינה
לערבב את המרכיבים למעט המים
להוסיף מים בהדרגה לטחינה סמיכה

הרכבת המנה
לסדר בתבנית פירקס את הירקות בצורה מעורבת
את העגבניות לשים מעל הירקות,
לצקת טחינה מעל לכרובית והפטריות
לפזר צנוברים שנקלו על מחבת חמה
לפני הגשה לאפות 10-15 דקות בתנור חם (200 מעלות)
עד הקרמת הטחינה.
לוקלוקו
    הערה קטנה לכם קוראי היקרים,
רבים נכנסים לבלוג מדי יום, יש שלא משאירים עקבות ויש המשאירים לי סימן. אני משקיעה הרבה וזמן ביצירת מתכון מדויק, צילום(גם אם לא כל כך מוצלחים) כתיבה ועריכה של כל רשומה,  וחשוב לי לקבל הפידבקים, התגובות והלייקים שלכם. אודה לכם אם תשאירו אות לביקורכם. 


* מעוניינים להישאר מעודכנים?
היכנסו לקובייה מצד ימין למעלה 'הישארו מעודכנים' מלאו פרטי דוא"ל שלכם, וקבלו הודעה בכל פעם שאעלה רשומה.        

5 תגובות:

  1. אנונימי26.4.2015, 13:39

    נשמע יאמייי

    השבמחק
  2. מעורר תיאבון, טלי.
    אני במגמת צמצום הבשרים (לכיוון הצמחוני), אז מנה כזו נראית בהחלט מתאימה.

    סופ"ש מהנה וחג שמח, יקרה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן זו מנה מעולה ..
      אני קניבורית מלידה שלא מוכנה לותר על בשרים ..

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק