24.4.15

קונפי עגבניות שרי ומתכונים עם הקונפי

 


הגינה הניבה המון עגבניות שרי את חלקם יבשתי בשמש  וחלק הכנתי קונפי. קונפי הוא בישול ארוך בשמן זית .בקונפי העגבניות הוא אחד הסלטים הכי העשרים בטעמים מרוכזים של עגבניות, שמן הזית, יין, שום ותימין. התוצאה היא מרקחת של עגבניות משובצות בשום שזוף באמבטיה של שמן זית , מיץ העגבניות בזרעי העגבניות שיצאו מהעגבניות ועלי תמין. 

קונפי עגבניות  נהדר כמתבל לאכילה עם עם המון חלה לטבילה בשמן. והוא משמש אותי כרוטב לפיצה או פסטה, ולציפוי פו'קצה כמצע למנות דג, לפעמים טוחנת לממרח ואז משמש לממרח בכריכים. ניתן לבשל את הקונפי עגבניות או לאפות בחום נמוך בתנור . המתכון מבוסס על מתכון של אלומה בליליוס עם תובנות שלי לאחר הכנה של מספר פעמים.
הפעם בחרתי לאפות בחום נמוך בתבנית פירקס ובכך לחסוך את הדאגה שהשמן יגיע לרתיחה. (שמן זית רותח ונשרף ב 190 מעלות)
להצלחת הקונפי כמה כללים 
1. העגבניות צריכות להיות אדומות וקשות (אפשר צבעוניות אבל קשות , לא עגבניות ירוקות)

2. חייבים שמן כתית מעולה אני השתמשתי בשמן זית משק הילמן  בטעם קורונייקי שלא השתלט בטעם דומננטי אבל נתן ניחוח וטעם נעים.
3. להקפיד לא להגיע לרתיחת מלאה של השמן זית אלה רק ביעבוע קל . אני עושה זאת ע"י הגבהת הסיר מהלהבה בעזרת רשת מגבהה 
4. אם בחרתם להכין קונפי מעגבניות גדולות פרסו את העגבניות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. או בחרו עגבניות אשכול קטנות ותחצו אותן . 


המצרכים 
1 ק"ג עגבניות שרי נקיות ויבשות לנקב כל עגבניה עם קסם שיניים
15 שיני שום קלופות(כראש וחצי גדול)
ענפי תימין טרי שלמות (אפשר כפית תמין יבש)
שמן זית כתית מעולה בכמות שתכסה את העגבניות והשום
1/2 כוס יין לבן / גם אדום יתאים
1 כף דבש או סילאן
1 כפית מלח אטלנטי גס
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קמצוץ צ'לי חריף (לא חובה)
ההכנה 
מחממים תנור ל200 מעלות
מניחים את העגבניות והשום בתבנית פירקס עמוקה
יוצקים שמן זית עד כיסוי העגבניות והשום
מוספים יין ותבלינים
מכסים את התבנית בנייר כסף, מחוררים חור אחד בניר הכסף בעזרת קיסם שיניים.
מכנסים את התבנית לתנור ואופים כ5-7 דקות לחמום השמן
מנמיחים את הטמפרטורה ל150 מעלות ואופים כ 30 דקות.
יש לעקוב אחרי חום השמן ולא לאפשר להגיע לרתיחה אלה רק לבעבוע קל.
יתכן שתצטרכו להנמיך חום תנור ל-120 מעלות.
לאחר 40 דקות מורדים את הכיסוי וממשיכים לאפות ב100 מעלות עוד  כ-30 דקות .
נאכל קר, ניתן לשמור במקרר תקופה ארוכה .
ניתן לרסק ולהכין ממרח קונפי .

פסטה עם קונפי עגבניות
 

מתכון קל ומהיר
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
 חותכים לחצי את העבניות מקונפי העגבניות(יותר נוח לאכול)
מחממים את הקונפי עגבניות  מוספים חופו בזילקום קצוץ
מוספים  1-3 מצקות ממי בישול הפסטה
טועמים ומשפרים טעמים.
מחממים ויוצקים על הפסטה

פוקצ'ה עם קונפי עגבניות 


להכין בצק לפוקצ'ה המתכון כאן
לקחת בצק בגודל הרצוי לפתוח בעזרת האצבעות לעיגול או אליפסה
לעשות גומות בבצק בעזרת כריות האצבעות
לצקת מעט מהשמן של הקונפי
לשים בקערה את העגבניות מקונפי העגבניות (ללא שמן כמעט)
לרסק מעט עם מזלג
לסדר על הבצק
לפזר תימין ומלח גס ולאפות .
רצוי לפזר צנוברים קלויים.

*פורסם לראשונה כאן