23.4.15

כרובית הפתעה ב20 דקות הכנה


מנת רושם של כרובית ממולאת בבשר הודו אדום ומצופה בפרורי לחם שקדים ,שומשום וקצח ..כשהתחלתי להכין בדקתי אם יש משהו כזה ברשת ומצאתי מתכון דומה 
1כרובית בנונית מבושלת ויבשה ממים (אני עטפתי בשקית קוקי והכנסתי למקרוגל על חום מירבי ל10 דקות)
לתערובת הבשר
400 גרם בשר הודו אדום טחון
1 בצל קצוץ
1 כוס דחוסה של כוסברה/פטרוזליה
4 שיני שום כתושות
2 כפות שקדים קצוצים
1כף נענע יבשה
1 כפית בהרט
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
¼-½ כפית פלפל צ`לי גרוס
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לערבב היטב ולהניח חצי שעה לספיגת טעמים
להפוך את הכרובית ולמלא בבשר לדחוס בשר בין פרחי הכרובית
להפוך את הכרובית והניח בתבנית עגולה ולצפות
לציפוי 
1 ביצה להקציף
2 כפות מיוקל
לערבב היטב עד איחוד
בקערה לערבב
½ כוס פירורי לחם(השתמשתי בללא גלוטן שאני מכינה עם תבלנים)
2 כפות שומשום מלא
1 כף קצח
1 כף שקדים מלובנים קצוצים
1 כפית פריקה אדומה
1 כפית שום גבישי
למרוח את תערובת הביצה והמיוקל על הכרובית באופן שווה
לפזר ולהדק את תערובת פירורי הלחם , לא להתקמצן ,אפשר להוסיף עוד תערובת
לפזר מגובה גרגרי מלח אטלנטי
לאפות ב200 מעלות כשעה .

אותה הגברת בשינוי האדרת
להחליף את הבשר בבשר טלה או בקר טחון
להחליף את השקדים בצנוברים
להוסיף עשבי תיבול