7.4.15

מצייה/ מצה ברייט משודרגת


מצות=כאב בטן. לא אוכלת, לא טועמת .. אבל הילדים מאוהבים במצה ברייט ועבורם אני מכינה אותה.
לרב מכינה עם ביצים, מלח ופלפל  אבל הפעם שדרגתי 

*דרגת קושי: *♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ25 דקות *מספר מנות: 2 מנות 

למתכון
3 מצות מפוררות גס
לצקת
½ כוס מים רותחים ולערבב
להוסיף
¼כוס גבינה צהובה (השתמשתי בגאודה )
¼ כוס גבינה בולגרית מגוררת
1 כף פרמזן
2 שיני שום כתושות(אופציונלי )
2 ביצים טרופות
פלפל ומלח לפי הטעם
לערבב היטב
הוראות הטיגון 
  1. במחבת בקוטר 20 ס"מ לחמם 2 כפות שמן
  2. לצקת את תערובת המצות לכסות
  3. ולטגן 2 דקות על להבה גבוה 
  4. להנמיך ולטגן כ10 דקות על אש קטנה
  5. לבדוק עם הזהיב כשזהוב להפוך את המחבת לצלחת. 
  6. להחליק את הצד שלא טוגן לתחתית המחבת 
  7. לטגן כ5-7 דקות עד הזהבה מלאה

להגיש לצד סלט ירקות מפנק ולהתענג
אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • ניתן להוסיף עשבי תיבול אהובים קצוצים
  • אפשר להחליף את הגבינות בנקניק חתוך לקוביות
  • ניתן להכין פרווה עם בתיבול של מלח ופלפל או עם המון עשבי תיבול, תירס ואפונה ירוקה 

עופו על כנפי הדמיון
וצרו מנה כאהבתכם