10.3.15

עוגת גבינה ושמנת

 


עוגת גבינה שרקחתי ממספר מתכונים שונים ע"פ מה שהיה בביתי התוצאה מעולה.
ניתן להמיר את הסוכר בדיאט טיפ ובכמו סוכר
לעוגה ללא גלוטן ניתן להחליף את הקורנפלור בפצפוצי אורז.
*רמת קושי:קל *זמן ההכנה: כ40 דקות *זמן האפיה: כשעה *מספר מנות:12-16 מנות


הבסיס
2 כוסות קורנפלקס/ פצפוצי אורז
½ כוס אגוזים קצוצים/ פקאנים
30 גר חמאה מומסת
3 כפות סוכר
לערבב היטב ולשטח על תבנית בקוטר 24 /26
להקפיא כחצי שעה
למילוי
4 חלבונים
½ כוס סוכר לבן
להקציף לקצף נוקשה ומבריק.
לערבב בקערת המיקסר עם וו גיטרה
500 גרם גבינת שמנת 5%
250 גר גבינה מסקפונה
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים
1 כף תמצית וניל
1 גביע יוגורט
4 כפות קורנפלור
100 גרם שוקולד לבן מומס במעט חלב
לערבב עד קבלת מסה אחידה
להוסיף את קצף החלבונים למסת הגבינות ולקפל בעדינות עד אחדות.
יוצקים על התחתית ואופים בחום של 180 מעלות כ50 דקות עד הזהבה קלה
מורחים ציפוי ואופים עוד 10 דקות
לציפוי
2 שמנת 9%
1 סוכר וניל
¼ כוס אבקת סוכר
מערבבים ויוצקים על העוגה עשר דקות לפני גמר
 האפייה
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ50 דקות עד הזהבה קלה
מורחים ציפוי ואופים עוד 10 דקות
העיטור
לאחר שהעוגה קרה לחלוטין לעטר בפירות ובשוקולד מומס.

בתאבון


תהנו 

אין תגובות:

פרסום תגובה