18.4.11

דג לוקוס, חריף אש, בנוסח סבתא מסעודה



בכל ערב שבת היתה שכנתי מסעודה, אישה מרוקאית מבוגרת,מביאה מנת דג לאישי ז"ל ובתמורה מקבלת ממנו קניידלך, או ורניקס שאהבה.
רוטב הדג חריף מאד ואישי אהב לטבול חלה טריה ברוטב  לימים גם בניי למדו לאהוב דג זה ..
בהתחלה סרבה ללמד להכינו אבל לימים כשהזדקנה והיתה זקוקה לעזרתי בהכנה  לימדה אותי להכינו ..
דרגת קושי:קל מאד
זמן ההכנה: 15-20 דקות
זמן בישול כ-½שעה
8-10 מנות

למתכון דג לוקוס ברוטב חריף
המצרכים
4-5 פלפלים אדומים יבשים חריפים
כ2 קג פרוסות של דג לוקוס
לפחות חבילה כוסברה קצוצה (לא להתקמצן - הרבה)
10-12  שיני שום גדולות, מקולפות ופרוסות גס
2 כפות פפריקה אדומה בשמן
פפריקה חריפה לפי הטעם
3/4 כוס שמן
¼ כפית כמון
מלח
¼ כפית כורכום
1 לימון -לפלט מהציפה והקליפה לחתוך לקוהביות
½ כוס מים
אופן ההכנה
להניח בסיר רחב שכבה של הפלפלים האדומים החריפים
ופלפל ירוק קלוי וקלוף
לפזר מעל: 
מחצית מהכוסברה (מומלץ הרבה), שיני שום,
לערבב את השמן עם הפפריקה לצקת לסיר להוסיף מים, לימון ותבלנים
להרתיח על אש גדולה
להוסיף פרוסות דגים
להביא להרתחה שניה על להבה גדולה
עם הרתיחה להנמיך הלהבה ולפזר את יתרת הכוסברה
ולפתוח מעט מהסיר.
להשאיר על להבה נמוכה כ20 דקות עד שהדג מוכן
במידה יש הרבה מים להסיר מכסה
ולבשל על אש גדולה לצמצום הרוטב אבל לא לגמרי כי כל הכייף לבצוע חלה ולתבול ברוטב העשיר. 

מומלץ להגיש עם חלה טריה

תהנו
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?

הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם בקוביה מימין,'השארו מעודכנים'