20.4.11

עוגת גבינה לימונית מושלמת




אוהבים שילוב של חמוץ מתוק?
זו העוגה עבורכם , שילוב מנצח של חמוץ מתוק עם גבינה רכה. לא אוהבים טעם לימוני בסוף הדף תמצאו אך לשנות לעוגת וניל או פירות. מקור  המתכון הוא עוגת גבינה של אהרוני  לעוגת גבינה לימונית עם גבינת שמנת נמצא פה. ערכתי שינויים והתאמות לדל קלוריות, ללא סוכר וללא גלוטן, השתמשתי בגבינות רזות, ובפצפוצי אורז במקום הפתי בר. ובתחליפים לסוכר

מצרכים לתחתית:
½ 2 כוסות פצפוצי אורז
30 גר חמאה מומסת
½ כפית  דיאטיפ לחלופין 3 כפות סוכר
לערבב היטב ולשטח על תבנית בקוטר 24 /26
למילוי:
4 חלבונים
¼ כוס כמו סוכר /1/2 כוס סוכר לבן
להקציף לקצף נוקשה ומבריק.
לערבב בקערת המיקסר עם וו גיטרה
1 כף קליפת לימון
שליש כוס מיץ לימון
500 גר גבינת שמנת 5%
250 גר גבינה %½
½1 כפיות דיאטיפ/ 3/4 כוס סוכר
4 חלמונים
1 כף תמצית וניל
1 גביע יוגורט
4 כפות קורנפלור
לערבב עד קבלת מסה אחידה
להוסיף את קצף החלבונים למסת הגבינות ולקפל בעדינות עד אחדות.
יוצקים על התחתית ואופים בחום של 180 מעלות כשעה. מקררים מעט.
לציפוי לימוני:


1/3 כוס מיץ לימון
2 ביצים
1 חלמון
½ כוס כמו סוכר/ חצי כוס סוכר לבן
50 גר חמאה
1 כף שמנת לבישול 10%
  1. מחממים את מיץ הלימון.
  2. טורפים את הביצים, חלמון וסוכר. 
  3. יוצקים את הלימון החם אל הביצים ומערבבים.
  4. מחזירים לאש ומבשלים תוך ערבוב כשלוש דקות, עד להסמכה. 
  5. מערבבים פנימה את החמאה והשמנת ומקררים.
  6. יוצקים על העוגה הקרה ומקררים.

אותה הגברת בשינוי האדרת


לוותר על הלימון ולהוסיף כפית וניל לעוגה
 
במקום קרם לימון לבחור ציפוי ממבחר הציפויים לעוגות גבינה