עוגת דלעת לחה ללא שומן וללא גלוטן עם
התאמה לטבעוניים
את הכנה מתחילים מספר שעות מראש מבשלים דלעת מסננים ומכינים פירה את הפירה מנחים על מסננת מרופדת למשך מספר שעות לניקוז הנוזלים
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 15 דקות עבודה *זמן אפיה: 25-30 דקות *מספר מנות: 6 מנות
דיאטלי
בחלוקה לשש מנות: 150 קלוריות למנה, 2 נקודות שומרי משקל
את הכנה מתחילים מספר שעות מראש מבשלים דלעת מסננים ומכינים פירה את הפירה מנחים על מסננת מרופדת למשך מספר שעות לניקוז הנוזלים
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 15 דקות עבודה *זמן אפיה: 25-30 דקות *מספר מנות: 6 מנות
דיאטלי
בחלוקה לשש מנות: 150 קלוריות למנה, 2 נקודות שומרי משקל
אופן הכנה
1/2 1כוסות חלב סויה
2 ביצים /*תחליף טבעוני למטה
1 כף. הקורנפלור
1 כפית. וניל
שמים במעבד מזון ומערבבים היטב
מוספים
2 כוסות פירה דלעת(יש להניח את הדלעת אחרי הסינון
והמעיכה לפירה על מסננת מרופדת לניקוז
הנוזלים הנוזלים)
½ כוס קמח אורז
2 כפיות. אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר( ניתן להחליף לממתיק מלכותי
והקלוריות פוחתות, אני השתמשתי בכמו סוכר)
¼ כפית זנגביל
1 כפית. קינמון
½ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית ציפורן טחון
¼ כפית מלח
מערבבים היטב במשך כ2 דקות .
משמנים תבנית 20-22 בתרסיס שמן ויוצקים את התערובת
,מכנסים לתנור חם ואופים בחום בינוני כחצי שעה .הקצוות משחמים אבל הפנים נשאר
לח.(העוגה אמורה להיות לחה)
בזמן האפייה העוגה עולה מאד ואחר כך צונחת.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. לקבלת התוצאות
הטובות ביותר יש לקרר במקרר לפחות 3 שעות.
*תחליף לביצה אחת (הכפלתי כמות בעוגה זו)
1 כף פשתן טחון
1 כף פשתן טחון
3
כפות מים
לטחון במטחנת תבלינים(קפה) את זרעי פשתן והמים עד לקבלת התערובת, לאשפז ל-15 דקות למקרר.
לטחון במטחנת תבלינים(קפה) את זרעי פשתן והמים עד לקבלת התערובת, לאשפז ל-15 דקות למקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה