ישנם מאכלים שמזכירים טעם של חג, כבד קצוץ הוא אחד מהמאכלים
הללו, כבד קצוץ מזכיר גם טעם שומני, לרב מטגנים עם שמאלץ(שומן אווז או עוף) טעמו
העשיר של הכבד קצוץ ניתן לו בזכות הקרמת הבצל בשומן. אני חוסכת בשומן ובכדאי לאחד
את הכבד לתת לו את הקלילות ללא שומן משתמשת בכמויונז 5% ומוסיפה מעט תפוחי אדמה
מבושלים במקום הלחם שבו היו מנגבים את השמן מהמחבת ומעברים בסוף הטחינה לניקוי המטחנה משאריות הכבד.
הכבד הקצוץ הטוב ביותר עשוי מכבד עוף אבל גם הודו או עגל מעולים לצורך הכנת הכבד
הכבד הקצוץ הטוב ביותר עשוי מכבד עוף אבל גם הודו או עגל מעולים לצורך הכנת הכבד
½ ק"ג כבד עוף או עגל
צלויי
הכבד אחרי הטחינה |
3 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה קטנים מבושלים בקליפה וקלופים
לטחון במטחנת בשר
לטחון במטחנת בשר
ולתבל ב
1-3 כפות כמויונז 5%
מלח, פלפל שחור גרוס טרי .
1 כפית חרדל ,אופציונלי, אני מותרת .
לערבב היטב להוסיף כמויונז רק עד קבלת מרקם רך
טליטיפ
לאחרונה קבלתי המלצה להוסיף קופסת פטריות משומרות לכבד. הכבד יוצא אווררי יותר וטעמו מתעדן. ממליצה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה