אני מאד אוהבת בשר כבש על האש, או בקבב, לא הכרתי בישול של
הבשר כבש, ונמנעתי מבישולו בגלל היותו מאד שמן במסגרת הקניות לחג התפתיתי וקניתי
רבע כבש וכשחתכו לי אותה הכינו חלק לפרוסות על לעשיה על האש וחלק חתכו לבישול .
חיפשתי ברשת מתכונים וחברתי כמה יחד וכשהבחירה הייתה על
תיבול הודי, ובתוספת פול ירוק טרי שעכשיו יש בשפע בשוק ואהוב עלי מאד, התוצאה הייתה
נזיד מעולה, אבל על שולחני יעלה לעתים רחוקות בגלל שמאד שמן למרות שלא הוספתי שמן.
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: 20 דקות *זמן בישול: כשעתיים*מספר
מנות: 6-8 מנות
המתכון
המתכון
2 ק"ג בשר כבש עם עצם חתוך לקוביות גדולות (היה לי שוק
כבש חתוך, ניתן להחליף בבשר טלה)
בסיר רחב לטגן את הבשר, ללא שמן הבשר מספיק שמן , עד שינוי
הצבע ואטימת קוביות הבשר להוציא מהסיר
להוסיף לסיר
2 בצלים גדולים, קצוצים
1 ראש שום –קלוף ,השתמשתי בשום טרי
2-3 עלים מענפי תימין
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
לטגן עד שקיפות, ניתן להוסיף שמן זית , אני ותרתי על התוספת
השמן .
במקביל במחבת חמה לקלות
4 תרמילי הל
1 כפית זרעי כוסברה
אחרי קליה קלה לכתוש קלות במכתש ועלי
ולהוסיף לסיר את הבשר והתבלינים
¼-½ כפית צ'ילי קצוץ
2 מקלות קינמון
קטנים
2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה קארי
1 כף גראם מסאלה
לטגן כשתי דקות תוך
ערבוב
ולהוסיף
½ לימון -מיץ וקליפה
4 כוסות ציר בשר או עוף
ובשקית תבלינים קטנה להניח (לא חייב שקית אבל חובה להוציא את ענפי
הקארי)
2 ענפי רוזמרין טרי
2 ענפי קארי טרי(לא חובה)
להרתיח ולבשל על אש קטנה כשעה
להוסיף
1 ק"ג פול
קלוף ורחוץ (ניתן להשתמש בפול קפוא)
לשפר תיבול ולבשל
כחצי שעה על אש קטנה בסיר מכוסה .
להגיש עם לחם טרי או אורז לצד חמוצים וסלטים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה